Ρινοπλαστική με Υπερήχους Piezo (Diamond Rhinoplasty)

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

    Ρινοπλαστική Με Υπερήχους Piezo

    Η επιθυμία των ανθρώπων να αλλάξουν το σχήμα της μύτης τους είναι παρούσα εδώ και αιώνες, γεγονός που αποκαλύπτεται από γραπτά κείμενα αλλά και από προσωπογραφίες. Επισήμως, η πρώτη μοντέρνα ρινοπλαστική πραγματοποιήθηκε το 1887 στη Ν. Υόρκη από τον ωτορινολαρυγγολόγο John Orlando Roe ο οποίος θεωρείται και ο πατέρας της αισθητικής ρινοπλαστικής. Από τότε οι γνώσεις μας πάνω στη δομή και τη λειτουργία της μύτης έχουν εμπλουτιστεί σημαντικά με αποτέλεσμα η επέμβαση να εμπεριέχει πλέον ένα μεγάλο αριθμό από περίπλοκες τεχνικές που διαρκώς εξελίσσονται.

    Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

    Ρινοπλαστική με Υπερήχους Piezo (Diamond Rhinoplasty)  – Τα κοινά προβλήματα των ασθενών

    Τα αισθητικά προβλήματα των περισσότερων ασθενών που επιθυμούν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια. Οι πιο πολλοί θεωρούν ότι η μύτη τους είναι πολύ μεγάλη και ότι δεν εναρμονίζεται με το σχήμα του προσώπου τους. Τυπικά χαρακτηριστικά μίας μεγάλης μύτης είναι ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

    • Ύβος (καμπούρα)
    • Φαρδιά ρινικά οστά
    • Χοντρή κορυφή
    • Πλατιά ρουθούνια

    Ως συνέπεια τούτου, οι ασθενείς αυτοί υποβάλλονται στη λεγόμενη «μειωτική ρινοπλαστική» η οποία έχει ως στόχο τη μείωση του μεγέθους της μύτης. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, ο ρινοχειρουργός πρέπει να αφαιρέσει τον χόνδρο και το οστό που «περισσεύουν». Παραδοσιακά, η αφαίρεση του οστέινου ύβου (καμπούρα) και το στένεμα των ρινικών οστών γινόταν με τη βοήθεια ειδικών χειρουργικών οστεοτμών και ρασπών. Το 2013 εισήχθη στην πλαστική της μύτης μία νέα συσκευή η οποία ονομάστηκε Piezo.

    Ρινοπλαστική Με Υπερήχους PiezoΌπως αναφέρεται και στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Aesthetic Surgery Journal, η συσκευή αυτή χρησιμοποιεί τους υπερήχους και πιο συγκεκριμένα το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο μέσω του οποίου επιτυγχάνει την υψηλής συχνότητας δόνηση μίας σειράς από ειδικά μεταλλικά ρύγχη, τα οποία είναι ικανά είτε να κόψουν είτε να κάνουν γλυπτική των οστών της μύτης.

     

    Σε τι διαφέρει η Ρινοπλαστική με Υπερήχους Piezo (Diamond Rhinoplasty) από την κλασική ρινοπλαστική;

    Η συσκευή Piezo έχει την ικανότητα να δρα επιλεκτικά πάνω στα κόκκαλα χωρίς να τραυματίζει τους μαλακούς ιστούς όπως είναι το δέρμα, ο βλεννογόνος και οι λεπτοί και ευαίσθητοι χόνδροι της μύτης. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία «γλυπτική» της μύτης, δηλαδή με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο να πετύχουμε μία σταδιακή μείωση του μεγέθους της οστέινης καμπούρας και του πλάτους της ρινός. Επίσης, αν κριθεί αναγκαίο οι διατομές των οστών μπορούν να γίνουν με ειδική λεπτή κορυφή που προσαρμόζεται στο άκρο του πιεζοτόμου έτσι ώστε οι γραμμές των οστεοτομών να είναι απόλυτα ομαλές και αθέατες.

    Ρινοπλαστική Με Υπερήχους Piezo

    Ρινοπλαστική Με Υπερήχους Piezo

    Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι οι χειρισμοί γίνονται με μεγάλη ακρίβεια και τον ελάχιστο δυνατό τραυματισμό των γύρω ιστών. Το  γεγονός αυτό εξασφαλίζει λιγότερη αιμορραγία κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, λιγότερες μελανιές και οίδημα μετεγχειρητικά και, κυρίως, ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

    Ποιος χειρουργός είναι ο κατάλληλος για να πραγματοποιήσει τη Ρινοπλαστική με Υπερήχους Piezo (Diamond Rhinoplasty);

    Ο κατάλληλος χειρουργός που μπορεί να πραγματοποιήσει τη Ρινοπλαστική με Υπερήχους Piezo (Diamond Rhinoplasty) είναι ο εκπαιδευμένος ρινοχειρουργός που εξειδικεύεται στην πλαστική μύτης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συγκεκριμένη μέθοδος σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις αρχές της κλασικής ρινοπλαστικής. Αποτελεί απλά ένα πολύ χρήσιμο και σύγχρονο εργαλείο το οποίο προσθέτει στην ακρίβεια και αρτιότητα της συγκεκριμένης επέμβασης. Συνεπώς ο χειρουργός που θα το χρησιμοποιήσει θα πρέπει να είναι βαθύς γνώστης της ανατομίας και της φυσιολογίας της μύτης και να διαθέτει εκπαίδευση και εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Εξυπακούεται ότι όπως και στην κλασική ρινοπλαστική η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αποκατάσταση της φυσιολογικής αναπνοής όπως είναι η:

    Στην κλινική μας εφαρμόζουμε σταθερά τη μέθοδο της Ρινοπλαστικής με Υπερήχους Piezo (Diamond Rhinoplasty) σε συνδυασμό με τις αρχές της κλασικής ρινοπλαστικής έτσι ώστε να πετύχουμε την άριστη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της μύτης συνοδευόμενη από το μικρότερο δυνατό χρόνο αποθεραπείας.

    • Καμπούρα (Ύβος)
    • Φαρδιά ρινικά οστά
    • Χοντρή κορυφή
    • Πλατιά ρουθούνια
    • Λοξή μύτη
    • Συνολικά μεγάλη μύτη

    Μέσω της χρήσης υπερήχου, προκαλούνται υψηλής συχνότητας δονήσεις που συμβάλουν στην επίτευξη της γλυπτικής στα ρινικά οστά αλλά και στην διευκόλυνση του Ρινοχειρουργού να ελέγχει απόλυτα το πόσο ύβο πρέπει να αφαιρέσει.

    Διότι, η συγκεκριμένη τεχνική δεν τραυματίζει τους μαλακούς ιστούς της μύτης και η επιδιόρθωση του σχήματος πραγματοποιείται σταδιακά και με απόλυτο έλεγχο.

    • Δεν προκαλεί τραυματισμό στους μαλακούς ιστούς της μύτης
    • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, εξαλείφοντας ασυμμετρίες και ανωμαλίες του ρινικού σκελετού
    • Ελάχιστη απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης
    • Ελαχιστοποιούνται το μετεγχειρητικό οίδημα και οι μελανιές στην περιοχή της μύτης

    Επικοινωνία Επικοινωνία