Ρινοπλαστική – Φωτογραφίες Πριν & Μετά

[content_table]
Ρινοπλαστική - Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε κάθε ρινοπλαστική, οι φωτογραφίες πριν και μετά το χειρουργείο είναι απαραίτητες τόσο για την προετοιμασία της επέμβασης όσο και για την παρακολούθηση της πορείας του ασθενή. Οι φωτογραφίες αυτές πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να ακολουθούν πάντοτε την ίδια, συγκεκριμένη λογική. Είναι πολύ σημαντικές για την εκτίμηση της ανατομίας της μύτης ενώ την ίδια στιγμή βοηθούν πάρα πολύ στην αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ του ρινοχειρουργού και του ασθενή. Η πλαστική μύτης είναι μία πολύ απαιτητική επέμβαση τις οποίας τα αποτελέσματα συχνά μετρούνται σε χιλιοστά. Γι’ αυτό και η λήψη ποιοτικών φωτογραφιών συμβάλλει αποφασιστικά στον καλύτερο σχεδιασμό της επέμβασης και στην επίτευξη καλύτερων μετεγχειρητικών αποτελεσμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6944 221 223

Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

Ποιος είναι ο τύπος των φωτογραφιών πριν και μετά τη ρινοπλαστική;

Στις μέρες μας οι φωτογραφίες πριν και μετά τη ρινοπλαστική είναι αποκλειστικά ψηφιακές. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι ο χειρουργός μπορεί να αξιολογήσει μία εικόνα που παράγεται άμεσα και να συζητήσει πάνω σε αυτήν με τον ασθενή. Επίσης, αν κάποια λήψη δεν είναι ικανοποιητική μπορεί εύκολα να επαναληφθεί. Με αυτό τον τρόπο οι φωτογραφίες είναι πιο ακριβείς ενώ συγχρόνως μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν ή να σταλούν κάπου, αν χρειαστεί, διαδικτυακά.

Με τι εξοπλισμό και υπό ποιες συνθήκες πρέπει να λαμβάνονται οι φωτογραφίες αυτές;

 • Ιδανικά, οι φωτογραφίες αυτές θα πρέπει να λαμβάνονται με φωτογραφική μηχανή τύπου DSLR (Digital Single Lens Reflex) η οποία φέρει ειδικό φακό για πορτρέτα.
 • Ο φωτισμός είναι πολύ σημαντικός προκειμένου να έχουμε υψηλής ποιότητας, στανταρισμένες φωτογραφίες πριν και μετά τη ρινοπλαστική. Αν χρησιμοποιείται φλας, αυτό πρέπει πάντα να βρίσκεται μπροστά από το πρόσωπο του ασθενή ώστε η σκιά να ‘κρύβεται’ πίσω του. Σε ιδανικές συνθήκες, οι φωτογραφίες τραβιούνται σε στούντιο φωτογράφησης όπου υπάρχει ειδική διάταξη των φλας και του φωτισμού για την καλύτερη δυνατή ποιότητα.
 • Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ότι το καλύτερο φόντο είναι το μεσαίο ή απαλό μπλε καθώς δεν αποσπά την προσοχή και είναι κατάλληλο για όλους τους τόνους δέρματος.
 • Η απόσταση μεταξύ κάμερας και ασθενή πρέπει να είναι πάντα η ίδια.

Ρινοπλαστική - Φωτογραφίες Πριν & Μετά Ρινοπλαστική - Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Ποιες είναι οι κλασικές λήψεις στις φωτογραφίες πριν και μετά τη ρινοπλαστική;

Οι κλασικές λήψεις στις φωτογραφίες πριν και μετά τη ρινοπλαστική είναι οι εξής:

 1. Η κατά πρόσωπο (face) δεξιά και αριστερά
 2. Η προφίλ (profile) δεξιά και αριστερά
 3. Η πλάγια (3/4) δεξιά και αριστερά
 4. Η βασική (λήψη από κάτω στην οποία φαίνονται τα ρουθούνια)
 5. Η κεφαλική (bird view, από πάνω, στην οποία φαίνεται με λεπτομέρεια η ράχη της μύτης από το μέτωπο μέχρι την κορυφή)
 6. Η κατά πρόσωπο (face) και η προφίλ (profile) λήψεις δεξιά και αριστερά, με τον ασθενή να χαμογελάει

Ποια είναι τα ανατομικά στοιχεία της μύτης στα οποία εστιάζουμε στις φωτογραφίες πριν και μετά τη ρινοπλαστική;

Ο σκοπός των φωτογραφιών πριν και μετά τη ρινοπλαστική είναι να καταγράψουμε με λεπτομέρεια την ανατομία της μύτης, να θέσουμε αισθητικούς στόχους και να σχεδιάσουμε το χειρουργικό πλάνο. Η λήψη των εικόνων πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή και να εστιάζει στα παρακάτω:

 • Ράχη της μύτης: Εκτιμούμε πιθανές παρεκκλίσεις, το ύψος και το πλάτος των ρινικών οστών και το σημείο μετάβασης της ράχης στην κορυφή.
 • Κορυφή της μύτης: Εκτιμούμε το σχήμα της, το πλάτος της και τη συμμετρία των δύο θόλων.
 • Προφίλ: Ελέγχουμε το ύψος της ράχης της μύτης και τυχόν ανωμαλίες πάνω σε αυτή, το μήκος της μύτης, την προβολή και τη στροφή της κορυφής.
 • Βάση της μύτης: Εξετάζουμε το μέγεθος, το σχήμα και τη συμμετρία των ρουθουνιών, ελέγχουμε την πιθανότητα σκολίωσης ρινικού διαφράγματος και εκτιμούμε το πλάτος της μύτης.
 • Το σύνολο του προσώπου: Εξετάζουμε το συσχετισμό της μύτης με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Οι υψηλής ποιότητας φωτογραφίες πριν και μετά τη ρινοπλαστική λοιπόν είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του ρινοχειρουργού. Ευνοούν την επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενή ενώ συγχρόνως βοηθούν σημαντικά στον ακριβή σχεδιασμό της επέμβασης. Παίζουν έτσι το δικό τους ουσιαστικό ρόλο στην επίτευξη του τελικού στόχου που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία μίας μύτης όμορφης, αρμονικής με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου η οποία συγχρόνως αναπνέει ελεύθερα.

Επικοινωνία Επικοινωνία