Μύθοι & Αλήθειες Για Την Πλαστική Μύτης

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

    Μύθοι & Αλήθειες Για Την Πλαστική Μύτης

    Μύθος 1: Η πλαστική μύτης απευθύνεται σε ματαιόδοξους ανθρώπους

    Πολύ περισσότερο παλιότερα αλλά ακόμη και σήμερα, υπάρχει η άποψη ότι η πλαστική μύτης αφορά κυρίως ανθρώπους ματαιόδοξους. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων που υποβάλλονται σε ρινοπλαστική έχουν εμμονή με την εξωτερική τους εμφάνιση. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών απλά επιθυμεί μία μύτη η οποία βρίσκεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και η οποία αναπνέει φυσιολογικά. Είναι άνθρωποι που πιθανόν έχουν δεχτεί πειράγματα στο σχολείο σχετικά με τη μύτη τους ή έχουν υποστεί τραυματισμό ή κάποιο κάταγμα ή εν γένει έχουν κάποια εμφανή δυσμορφία της ρινός. Όλα αυτά δικαιολογούν απόλυτα το να αισθάνεται κανείς άβολα με την εξωτερική του εμφάνιση και να επιθυμεί να τη βελτιώσει. Συνεπώς, η πλαστική μύτης θα πρέπει να απενοχοποιηθεί πλήρως στο μυαλό μας. Πρόκειται για μία ταυτόχρονη αισθητική και λειτουργική επέμβαση η οποία απευθύνεται σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους που προβληματίζονται δικαιολογημένα από τη μορφή και πιθανόν και τη λειτουργία της μύτης τους.

    Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

    210 69 90 484 & 6944 221 223

    Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

    Μύθος 2: Μπορώ να ξεπεράσω το γεγονός ότι δε μου αρέσει η μύτη μου

    Κάποιοι ασθενείς, είτε γιατί φοβούνται είτε επειδή δεν πιστεύουν ότι η ρινοπλαστική μπορεί πραγματικά να τους βοηθήσει, «επιλέγουν» να ξεπεράσουν το γεγονός ότι δεν τους αρέσει η μύτη τους. Όμως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αυτός τους ο προβληματισμός μπορεί να αυξομειώνεται κατά περιόδους όμως ποτέ δεν θα εξαφανιστεί. Και είναι κρίμα να περνά κανείς μία ολόκληρη ζωή με κάτι που τον ενοχλεί τόσο και που επηρεάζει την αυτοπεποίθησή του, τη στιγμή που η πλαστική μύτης στα κατάλληλα χέρια μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, η τελική απόφαση για το αν θα υποβληθεί κάποιος στην επέμβαση παραμένει κάτι πολύ προσωπικό.

    Μύθος 3: Μόνο οι πλούσιοι μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος μιας πλαστικής μύτης

    Πολλές φορές, η έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης μπορεί να κάνει κάποιους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το κόστος μίας πλαστικής μύτης είναι εξαιρετικά δυσβάσταχτο. Η πραγματικότητα είναι ότι στις μέρες μας η συγκεκριμένη επέμβαση προσφέρεται σε πολύ λογικές τιμές. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που χειρουργούνται δεν είναι πλούσιοι. Βέβαια, εξίσου σημαντικό είναι να αποφύγετε και την παγίδα της πολύ χαμηλής τιμής καθώς αυτή συνήθως συνδυάζεται με χαμηλή ποιότητα. Επισκεφτείτε κάποιον αξιόλογο εξειδικευμένο ρινοχειρουργό και συζητήστε μαζί του μεταξύ άλλων και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τιμή της ρινοπλαστικής. Στηριχτείτε στο αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που σας αποπνέει και  είναι πολύ πιθανό να βρείτε έναν κοινό τόπο και στο οικονομικό σκέλος της επέμβασης.

    Μύθοι & Αλήθειες Για Την Πλαστική Μύτης Μύθοι & Αλήθειες Για Την Πλαστική Μύτης

    Μύθος 4: Η αναισθησία είναι επικίνδυνη

    Η πλαστική μύτης κατά κανόνα γίνεται υπό γενική αναισθησία, πράγμα που σημαίνει ότι θα κοιμάστε καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρουργείου. Όλες οι ζωτικές σας λειτουργίες θα παρακολουθούνται διαρκώς από τον αναισθησιολόγο. Πρόκειται για μία διαδικασία πολύ ασφαλή ακόμη και για ηλικιωμένους ασθενείς με συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε πλαστική μύτης είναι νέοι και υγιείς, η πιθανότητα επιπλοκών μειώνεται δραματικά κάνοντας την επέμβαση εξαιρετικά ασφαλή.

    Μύθος 5: Χρειάζεται πολύς χρόνος για να επανέλθω στην καθημερινότητά μου μετά την πλαστική μύτης

    Πολλοί πιστεύουν εσφαλμένα ότι η πλαστική μύτης είναι μία επώδυνη επέμβαση η οποία αναγκάζει τον ασθενή να απέχει από τις καθημερινές του δραστηριότητες για πολύ χρόνο. Η πραγματικότητα είναι ότι η ρινοπλαστική δεν πονάει και επιπλέον ο ασθενής μπορεί να επανέλθει σχετικά σύντομα στην εργασία και στην καθημερινότητά του. Έτσι, αν απασχολείται σε δουλειά γραφείου μπορεί να επανέλθει αρχικά σε 4-5 ημέρες και ακόμη πιο δυναμικά μετά από 7 ημέρες οπότε και έχει αφαιρεθεί ο μικρός νάρθηκας που είχε τοποθετηθεί στη ράχη της μύτης. Για πιο βαριά χειρωνακτική εργασία καθώς και για την έναρξη ήπιας αερόβιας άσκησης συστήνεται αποχή για δύο εβδομάδες. Όταν υπάρχει καλή επικοινωνία με το γιατρό και ο ασθενής ακολουθεί ό,τι πρέπει να προσέχει κανείς μετά τη ρινοπλαστική η όλη διαδικασία απλουστεύεται και η αποθεραπεία γίνεται εντυπωσιακά γρήγορη.

    Επικοινωνία Επικοινωνία