3 Σημαντικές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Πλαστική Μύτης

SECTIONS

  3 Σημαντικές Ερωτήσεις Και Απαντήσεις Για Την Πλαστική Μύτης

  1. Τι διαφορά έχει η πλαστική στη μύτη από την πλαστική του ρινικού διαφράγματος;

  • Η πλαστική μύτης ή αλλιώς ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση με την οποία βελτιώνουμε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της μύτης. Αρκετές φορές βέβαια, το σχήμα της ρινός έχει άμεση σχέση με την αναπνοή δια μέσου αυτής, όπως για παράδειγμα σε περιστατικά ‘στραβής/λοξής μύτης’. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ρινοπλαστική αποκαθιστά τόσο την εμφάνιση όσο και τη λειτουργία της μύτης μέσω της λειτουργική ρινοπλαστικής.

  For more information, please contact

  210 69 90 484 & 6944 221 223

  See Before & After Pictures of Rhinoplasty here

  • Η πλαστική του ρινικού διαφράγματος από την άλλη, είναι μία χειρουργική επέμβαση η οποία στοχεύει αποκλειστικά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ρινικής αναπνοής. Αυτό επιτυγχάνεται ευθειάζοντας το στραβό ρινικό διάφραγμα χωρίς καμία τροποποίηση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης.

  3 Σημαντικές Ερωτήσεις Και Απαντήσεις Για Την Πλαστική Μύτης 3 Σημαντικές Ερωτήσεις Και Απαντήσεις Για Την Πλαστική Μύτης

  • Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αισθητικά προβλήματα της μύτης συνυπάρχουν με δυσχέρεια της ρινικής αναπνοής εξαιτίας σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος. Είναι λοιπόν αναγκαία η ταυτόχρονη εκτέλεση και των δύο επεμβάσεων στον ίδιο χειρουργικό χρόνο. Η επέμβαση αυτή ονομάζεται με μία λέξη «ρινοδιαφραγματοπλαστική» και στα σωστά χέρια εγγυάται την άμεση αποκατάσταση τόσο του σχήματος όσο και της καλής λειτουργίας της μύτης.

   2. Η πλαστική μύτης είναι απλή επέμβαση;

  Όχι, αντίθετα με ό,τι υποστηρίζουν κάποιοι, η πλαστική μύτης δεν είναι μία απλή επέμβαση. Πρόκειται για μία πολύ απαιτητική διαδικασία, τη δυσκολότερη της πλαστικής χειρουργικής. Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους:

  • Η μύτη είναι μία περίπλοκη τρισδιάστατη δομή η οποία βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου.
  • Κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής, παρόλο που οι αλλαγές που κάνουμε στο ρινικό σκελετό είναι συνήθως πολύ μικρές, μπορεί να έχουν πολύ σημαντικό αντίκτυπο στο σχήμα και τη λειτουργία της μύτης. Πρόκειται για τροποποιήσεις χιλιοστών και γι’ αυτό το λόγο το περιθώριο λάθους είναι πολύ μικρό.
  • Επίσης, παρόλο που ο χειρουργός έχει πάντα ένα αρχικό πλάνο, αυτό πολλές φορές μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
  • Η ρινοπλαστική απαιτεί ιδιαίτερη εκπαίδευση και εμπειρία από την πλευρά του γιατρού. Ο ρινοχειρουρχός είναι απαραίτητο να έχει κριτική σκέψη και να είναι γνώστης πολλών τεχνικών που του δίνουν ευελιξία. Κάτι τέτοιο αποτελεί σημαντική προϋπόθεση έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή, οι οποίες πολλές φορές αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και μόνο.

   

  3. Πώς να επιλέξω τον γιατρό που θα κάνει την επέμβασή μου;

  Παρακάτω παρατίθενται μερικές βασικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά τον γιατρό που θα κάνει την επέμβασή σας:

  • Η επέμβαση της πλαστικής στη μύτη μπορεί να γίνει από πλαστικό χειρουργό ή από χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο.
  • Η αλήθεια είναι ότι παγκοσμίως, τα τελευταία χρόνια, η τάση είναι η ρινοπλαστική να εκτελείται από χειρουργούς ωρλ με εξειδίκευση στην πλαστική και επανορθωτική χειρουργική προσώπου. Και αυτό γιατί η μύτη είναι ένα σύνολο λειτουργικό και αισθητικό. Ο χειρουργός πρέπει να είναι ικανός ο ίδιος να αποκαταστήσει τόσο την εξωτερική εμφάνιση όσο και την αναπνοή και αυτό αναπόφευκτα εμπίπτει στην ειδικότητα της ωτορινολαρυγγολογίας.
  • Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε ωρλ να κάνει μια επιτυχημένη πλαστική μύτης. Είναι απαραίτητο να εξακριβώσετε την εκπαίδευση και την εμπειρία του υποψήφιου χειρουργού σας. Η επίσημη, πιστοποιημένη και μακρόχρονη (όχι απλά στα πλαίσια ενός ολιγoήμερου εκπαιδευτικού course) μετεκπαίδευση πάνω στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι αυτή που κάνει το χειρουργό πραγματικό γνώστη του αντικειμένου και εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι ο γιατρός που θα επιλέξετε να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να συμμετέχει σε αυτές. Η διαρκής ενημέρωσή του μέσα από διεθνή συνέδρια και courses και η εμπλοκή του σε αυτά εξασφαλίζουν την εξοικείωσή του με τις πιο σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές.
  • Τέλος, και εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, πρέπει να εμπιστευτείτε το γιατρό που θα πραγματοποιήσει την πλαστική στη μύτη σας. Είναι απαραίτητο να σας εξετάσει, να μιλήσετε απευθείας μαζί του και να του εκθέσετε τους προβληματισμούς σας. Από την πλευρά του πρέπει να σας ακούσει και κατόπιν να σας εξηγήσει απλά και κατανοητά ποιο είναι το πρόβλημά σας και πώς σκοπεύει να το διορθώσει. Ζητήστε επίσης να δείτε φωτογραφίες ρινοπλαστικής πριν και μετά από προηγούμενες επεμβάσεις. Μαζί θα καταλήξετε στα τελικά συμπεράσματα και θα συμφωνήσετε σε ένα κοινό σχέδιο. Η σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού που αναπτύσσεται ανάμεσα στο γιατρό και τον ασθενή είναι προϋπόθεση για την άψογη συνεργασία τους και την προσήλωσή τους στον κοινό στόχο: Ένα τελικό αποτέλεσμα που ικανοποιεί απόλυτα και τους δύο.

  Επικοινωνία Επικοικοινωνία