Αναίμακτη ρινοπλαστική

SECTIONS

  αναίμακτη ρινοπλαστική

  Τι γίνεται στις περιπτώσεις που επιθυμούμε να βελτιώσουμε το σχήμα της μύτης μας, αλλά θέλουμε να αποφύγουμε το χειρουργικό νυστέρι; Είναι η επεμβατική ρινοπλαστική μονόδρομος για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια φυσική και καλαίσθητη μύτη; Στις μέρες μας, η αναίμακτη ρινοπλαστική μπορεί, υπό ορισμένες προϋποθέσεις να δώσει λύση στη διόρθωση της μορφής της ρινός με μη επεμβατικό τρόπο.

   

  Τι είναι η αναίμακτη ρινοπλαστική;

  Αναίμακτη ρινοπλαστική ονομάζεται η διαδικασία κατά την οποία μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα της μύτης δίχως χειρουργική παρέμβαση. Είναι γνωστή και ως «ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι» ή «ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο». Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η αναίμακτη ρινοπλαστική δεν περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση ουλές ή απώλεια αίματος.

  Η διαδικασία είναι εξαιρετικά σύντομη και γίνεται με ενέσιμα υλικά, συνήθως υαλουρονικό οξύ. Τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως και με ασφάλεια σε μία πληθώρα αισθητικών βελτιώσεων του προσώπου.

  Ουσιαστικά, η αναίμακτη ρινοπλαστική λειτουργεί επιδιορθώνοντας σημεία στη μύτη που παρουσιάζουν κάποιο μικρό “κενό”, μία ήπια σχετικά “καμπούρα”, μία ασυμμετρία  ή κάποια  άλλη ατέλεια. Εφαρμόζοντας το ενέσιμο υλικό στα κατάλληλα σημεία, η μύτη αποκτά ένα βελτιωμένο, φυσικό σχήμα και έρχεται σε οπτική ισορροπία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

   

  For more information, please contact

  210 69 90 484 & 6944 221 223

   

  slider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_icon

   

  Ποιοι υποψήφιοι είναι κατάλληλοι για αναίμακτη ρινοπλαστική;

  Η αναίμακτη ρινοπλαστική ή ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ είναι κατάλληλη για ενήλικες κάθε ηλικίας. Η εφαρμογή της ξεκινά από την ηλικία των 18 ετών ώστε να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του προσώπου. Σημαντικό χαρακτηριστικό της αποτελεί ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς και σταδιακά, ανάλογα με την επιθυμητή αλλαγή. Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί τον ασθενή, αυτό μπορεί να αλλάξει ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Σε σύγκριση με την επεμβατική ρινοπλαστική, η αναίμακτη εκδοχή της διαθέτει ορισμένους περιορισμούς. Είναι κατάλληλη για αλλαγές στο σχήμα της μύτης, τροποποιώντας τον όγκο της και γεμίζοντας κενά σε σημεία όπως η ράχη, το ακρορρίνιο, η μετωπορρινική γωνία και η στυλίδα. Μύτες, όμως, με μεγάλο μέγεθος και έντονες δυσμορφίες, αποτελούν κυρίως περιστατικά της επεμβατικής ρινοπλαστικής. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις οι οποίες παράλληλα με την αισθητική αποκατάσταση απαιτούν και κάποια παρέμβαση στη λειτουργία της μύτης π.χ. με ευθειασμό σε ένα στραβό ρινικό διάφραγμα.  Συνεπώς, η αλλαγή με τη συγκεκριμένη μη χειρουργική τεχνική θα λέγαμε πως είναι περισσότερο επιφανειακή παρά ριζική. Σε κάθε περίπτωση, ο ειδικός ρινοχειρουργός θα κρίνει κατά πόσο η αναίμακτη ρινοπλαστική ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς.

  Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγεται από:

  • εγκύους
  • θηλάζουσες
  • άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα
  • άτομα με αλλεργία στο ενέσιμο υλικό

   

   

  Χρειάζεται επανάληψη η αναίμακτη ρινοπλαστική;

  Η αναίμακτη ρινοπλαστική πρέπει να επαναλαμβάνεται, εάν είναι επιθυμητή η διατήρηση του αποτελέσματος ως έχει, διότι το ενέσιμο υλικό έχει περιορισμένο χρόνο ζωής. Το αποτέλεσμα διαρκεί κατά μέσο όρο 9-18 μήνες. Αυτή η απόκλιση σχετίζεται με την ταχύτητα διάσπασης του υλικού από τον κάθε οργανισμό.

  Φυσικά, η μη επανάληψη της διαδικασίας δεν έχει καμία παρενέργεια. Αυτό που αλλάζει είναι η σταδιακή επαναφορά της μύτης στο αρχικό της σχήμα.

   

  See Photos of Rhinoplasty Surgery Before and After here

   

  Ποια πλεονεκτήματα προσφέρει η αναίμακτη ρινοπλαστική;

  Τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει η αναίμακτη ρινοπλαστική είναι τα εξής:

  • Απλή και σύντομη διαδικασία, διάρκειας 15-30 λεπτών
  • Χαμηλό κόστος
  • Ανώδυνη, με εφαρμογή αναισθητικής κρέμας
  • Προσέγγιση μη χειρουργική, συνεπώς απουσία προεγχειρητικής προετοιμασίας, νοσηλείας και αποκατάστασης
  • Αναίμακτη διαδικασία χωρίς δημιουργία ουλών
  • Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα
  • Αποτέλεσμα που μπορεί να αλλάξει και να διαμορφώνεται με σταδιακές επισκέψεις στον ρινοχειρουργό

   

  Κάθε περιστατικό που απαιτεί πλαστική μύτης, είναι ιδιαίτερο και μοναδικό, όσο ιδιαίτερα και μοναδικά είναι τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κάθε ανθρώπου. Η εμπειρία του ρινοχειρουργού στη ρινοπλαστική, η δεξιότητα και η εξειδίκευσή του στο αντικείμενο είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία του τελικού αποτελέσματος.

  Φυσικά, άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν την επιτυχία είναι και η επικοινωνία μεταξύ ιατρού και ασθενούς. Στόχος είναι η τροποποίηση του σχήματος της μύτης να συμβαδίζει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου για ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα. Υπό αυτό το πνεύμα, και η αναίμακτη ρινοπλαστική, όταν πραγματοποιείται από έναν εξειδικευμένο χειρουργό μύτης υπό τις κατάλληλες ενδείξεις και προϋποθέσεις μπορεί να επιτύχει ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

   

  Επικοινωνία Επικοινωνία