Ρινοπλαστική – Τιμή: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

    Ρινοπλαστική – Τιμή: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

    Αναμφισβήτητα, η ρινοπλαστική αποτελεί μία χειρουργική επέμβαση η οποία αφορά ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα που μπορεί να προσφέρει σε συνδυασμό με τη γρήγορη αποκατάσταση που εξασφαλίζουν οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές την έχουν κάνει μία διαδικασία απλή και προσιτή σε όλους. Εντούτοις, πριν αποφασίσει κάποιος να προχωρήσει στο χειρουργείο, είναι φυσιολογικό να τον απασχολούν μία σειρά από ερωτήματα και απορίες. Μεταξύ αυτών σημαντική θέση έχει η τιμή της ρινοπλαστικής. Οι ασθενείς συχνά διερωτώνται ποιο μπορεί να είναι το αναμενόμενο κόστος καθώς και αν οι διαφορές στις τιμές που συναντούν υποδηλώνουν και διαφορά στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για κόστος της επέμβασης και όσα πρέπει να προσέχετε σχετικά με αυτό.

    Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

    Τι περιλαμβάνεται στην τιμή της ρινοπλαστικής;

    Η τιμή της ρινοπλαστικής επιγραμματικά περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

    • Αμοιβή του χειρουργού
    • Αμοιβή του αναισθησιολόγου
    • Έξοδα του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση (χειρουργική αίθουσα και δωμάτιο διαμονής)
    • Υλικά που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επέμβασης
    • Προεγχειρητικό έλεγχο (εξετάσεις αίματος, ηλεκτροκαρδιογράφημα, εκτίμηση από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο)
    • Επισκέψεις για παρακολούθηση από το χειρουργό σας μετά την επέμβαση

    Είναι βασικό να συζητήσετε πριν την επέμβαση με το γιατρό σας για το τι ακριβώς περιλαμβάνεται στο κόστος που θα σας αναφέρει έτσι ώστε το και το οικονομικό κομμάτι να είναι απόλυτα ξεκάθαρο.

    Από τι εξαρτάται η τιμή της ρινοπλαστικής;

    Η τιμή της ρινοπλαστικής δεν είναι ακριβώς η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις. Επιγραμματικά, διαμορφώνεται από τους παρακάτω παράγοντες:

    Και πάλι, είναι σημαντικό η τιμή της ρινοπλαστικής να καθορίζεται επακριβώς έτσι ώστε να μη βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να δώσετε επιπλέον χρήματα μετά το τέλος της επέμβασης. 

    Έχω ιδιωτική ασφάλεια. Θα καλύψει το κόστος της ρινοπλαστικής μου;

    Κατά κανόνα, οι ιδιωτικές ασφάλειες δεν καλύπτουν το κόστος της κοσμητικής ρινοπλαστικής καθώς αυτή θεωρείται αμιγώς αισθητική επέμβαση. Αν όμως έχετε και πρόβλημα στην αναπνοή σας τότε πρέπει να υποβληθείτε σε λειτουργική ρινοπλαστική. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλειά σας θα καλύψει το λειτουργικό κομμάτι της επέμβασης δηλ. τον ευθειασμό ενός στραβού ρινικού διαφράγματος, τη συρρίκνωση των υπερτροφικών ρινικών κογχών ή την αφαίρεση των ρινικών πολυπόδων. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την τιμή της ρινοπλαστικής για εσάς (πάνω από 50%). Σε κάθε περίπτωση, πριν τον ορισμό της ημερομηνίας του χειρουργείου, ο γιατρός σας θα συντάξει μία ιατρική γνωμάτευση προς την ασφαλιστική σας εταιρεία όπου θα περιγράφει αναλυτικά το είδος του προβλήματος που υπάρχει και με ποιες ακριβώς μεθόδους θα διορθωθεί. Η ασφαλιστική αφού εξετάσει τη γνωμάτευση θα εγκρίνει την επέμβαση και έτσι θα προχωρήσετε σε αυτή έχοντας εξασφαλίσει εκ των προτέρων ότι θα καλυφθεί το κόστος που προαναφέραμε.

    Ρινοπλαστική – Τιμή: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε Ρινοπλαστική – Τιμή: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

    Σε τι βαθμό θα πρέπει να επηρεάσει την επιλογή του χειρουργού η τιμή της ρινοπλαστικής;

    Όταν είστε στη διαδικασία επιλογής του χειρουργού που θα πραγματοποιήσει τη ρινοπλαστική σας, η απόφασή σας δεν θα πρέπει να στηριχτεί στην τιμή. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι για να έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα το κόστος που θα πρέπει να επωμιστείτε είναι αρκετά μεγαλύτερο από τη χαμηλότερη τιμή που έχετε ακούσει. Εξάλλου, η χαμηλότερη τιμή θα αποδειχτεί πολύ πιο κοστοβόρα αν η πρώτη επέμβασή σας δεν είναι επιτυχημένη και πρέπει να ξαναχειρουργηθείτε. Από την άλλη, ούτε μία πολύ υψηλή τιμή εγγυάται από μόνη της ένα άρτιο αποτέλεσμα. Αυτό που θα πρέπει να αναζητάτε είναι έναν ρινοχειρουργό που να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε άνετα. Διαβάστε προσεκτικά το βιογραφικό του, δείτε φωτογραφίες πριν και μετά από προηγούμενα περιστατικά του και το σημαντικότερο: γνωρίστε τον. Διαθέστε το χρόνο να τον επισκεφτείτε. Αφήστε τον να σας εξετάσει και συζητήστε μαζί του. Έτσι μόνο θα μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε αν είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει αυτή την πολύ λεπτή και ιδιαίτερη επέμβαση.

    Η ρινοπλαστική είναι μία μορφή τέχνης, όχι ένα εμπορικό προϊόν. Θέλετε ο ρινοχειρουργός σας να είναι διαρκώς κοντά σας σε όλα τα στάδια της επέμβασης και της αποθεραπείας. Για το λόγο αυτό, το να ψάχνει κανείς με γνώμονα τη χαμηλότερη τιμή δεν είναι καλή ιδέα.

    Έχω δει ότι κάποιοι προσφέρουν δωρεάν την αρχική εξέταση. Να κλείσω ραντεβού;

    Πράγματι, αρκετοί χειρουργοί προσφέρουν δωρεάν την αρχική εξέταση για όσους ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε ρινοπλαστική. Όπως όμως συμβαίνει σε πολλά πράγματα στη ζωή, το δωρεάν συνήθως δε συμβαδίζει με το ποιοτικό. Πρόκειται τις περισσότερες φορές για έναν τρόπο λιγότερο έμπειροι ή μη εξειδικευμένοι γιατροί να προσελκύσουν ασθενείς. Η σωστή προσέγγιση είναι να επισκεφτείτε έναν εξειδικευμένο ρινοχειρουργό ο οποίος δίνει αξία στο χρόνο, στην εκπαίδευση  και στις ικανότητές του. Αυτό θα λειτουργήσει προς όφελός σας γιατί θα σας αφιερώσει τον χρόνο που απαιτείται και θα σας αντιμετωπίσει υπεύθυνα και με επαγγελματισμό. Εξάλλου οι περισσότεροι χειρουργοί θα ενσωματώσουν το κόστος της αρχικής εξέτασης στην τιμή της ρινοπλαστικής εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε στην επέμβαση, οπότε επί της ουσίας δεν επιβαρύνεστε για αυτή.

    Για τις γυναίκες η κατάλληλη ηλικία ξεκινάει από 16-17 χρονών, και στους άνδρες από 18, έτσι ώστε να έχουν αναπτυχθεί πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

    Μερικοί σημαντικοί πυλώνες για την επιτυχία της επέμβασης είναι:

    • Η εξειδικευμένη εκπαίδευση και η μεγάλη εμπειρία του ρινοχειρουργού
    • Η συνεννόηση και η σωστή διαπροσωπική επαφή μεταξύ ιατρού-ασθενούς
    • Οι ρεαλιστικές προσδοκίες
    • Η τήρηση των μετεγχειρητικών οδηγιών

    Η επανορθωτική ρινοπλαστική αποτελεί μια υποκατηγορία της ρινοπλαστικής, κατά την οποία μπορεί να γίνει η αποκατάσταση αστοχιών ή ατελειών που προέκυψαν από μία προηγούμενη πλαστική μύτης. Επίσης, είναι ιδανική για τη διόρθωση του σχήματος και της λειτουργίας της μύτης μετά την περίπτωση τραυματισμού της.

    Η τελική τιμή της ρινοπλαστικής σας περιλαμβάνει:

    • Προεγχειρητικό έλεγχο
    • Αμοιβή χειρουργού και αναισθησιολόγου
    • Έξοδα νοσηλείας
    • Υλικά για την επέμβαση
    • Παρακολούθηση και επισκέψεις μετά το χειρουργείο

    Οι ιδιωτικές ασφάλειες δεν καλύπτουν επεμβάσεις αισθητικής φύσεως, καλύπτουν όμως το λειτουργικό κομμάτι της επέμβασης δηλαδή:

    • Τον ευθειασμό ενός στραβού ρινικού διαφράγματος
    • Τη συρρίκνωση των υπερτροφικών ρινικών κογχών
    • Την αφαίρεση των ρινικών πολυπόδων

    Επικοινωνία Επικοινωνία