Πώς μπορούν τα fillers να βελτιώσουν το σχήμα της μύτης;

Filler στη μύτη

SECTIONS

  Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ανασφάλεια με το σχήμα της μύτης τους και θα ήθελαν να το αλλάξουν. Όμως ορισμένοι από αυτούς φοβούνται το χειρουργείο. Σε αυτούς ακριβώς απευθύνεται η χρήση των filler. Τα filler στη μύτη είναι η νέα επαναστατική μέθοδος αναίμακτης ρινοπλαστικής. Έτσι, όλοι μπορούν να αποκτήσουν τη μύτη των ονείρων τους εύκολα και ανώδυνα χωρίς νυστέρι.

   

  Τι είναι τα fillers;

  Τα fillers είναι στην ουσία υαλουρονικό οξύ, το οποίο τοποθετείται στην περιοχή της μύτης που θέλουμε να βελτιώσουμε. Το filler εγχέεται κάτω από το δέρμα της μύτης αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο το σχήμα της και διορθώνοντας τις δυσμορφίες της.

   

  Σε ποιες μύτες μπορούν τα fillers να έχουν αποτελέσματα;

  Τα fillers είναι ιδανικά για αρκετές περιπτώσεις αισθητικών προβλημάτων στην περιοχή της ρινός. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν μπορούν αντικειμενικά να μικρύνουν το μέγεθος της μύτης. Μπορούν όμως, ανάλογα με το που τοποθετούνται, να δώσουν την εικόνα ότι η μύτη είναι πιο μικρή, πιο ευθεία και πιο αρμονική με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Επίσης, ενδείκνυνται για αισθητικές διορθώσεις και όχι για λειτουργικές (π.χ. αντιμετώπιση της δύσπνοιας που οφείλεται σε ένα στραβό διάφραγμα).Το γέμισμα της μύτης με fillers εφαρμόζεται πολύ συχνά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Μύτες με καμπούρα μέτριου βαθμού
  • Για τη διόρθωση ατελειών από λάθη προηγούμενων επεμβάσεων
  • Για βελτιώσεις που αφορούν την κορυφή της μύτης
  • Για την αισθητική αποκατάσταση μίας στραβής μύτης

   

  Διαδικασία τοποθέτησης filler στη μύτη

  Η διαδικασία τοποθέτησης είναι αρκετά απλή, ανώδυνη και πραγματοποιείται στο ιατρείο. Διαρκεί περίπου 15 λεπτά, είναι αναίμακτη και δεν αφήνει ουλές και σημάδια. Η όλη διαδικασία είναι πολύ εύκολα ανεκτή, αφού η περιοχή όπου γίνονται οι ενέσεις έχει υποστεί τοπική αναισθησία με τη χρήση αναισθητικής κρέμας. Τέλος, δεν υπάρχει κάποια περίοδος αποθεραπείας και ο ασθενής μπορεί να γυρίσει άμεσα στο σπίτι του και στις καθημερινές του δραστηριότητες.

   

  Filler στη μύτη: Μετά την έγχυση

  Όπως προαναφέρθηκε, η τοποθέτηση των fillers είναι μια αναίμακτη διαδικασία, χωρίς τομές, γι’ αυτό και είναι γνωστή με την ονομασία ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι. Μετά την έγχυσή τους μπορεί να εμφανιστεί ένα μικρό οίδημα στην περιοχή, το οποίο υποχωρεί πολύ σύντομα. Συστήνεται η αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας καθώς και η επαφή της μύτης με make up και ζεστό νερό για ένα με δύο εικοσιτεράωρα.

   

  Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

  Τα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή των fillers στη μύτη διαρκούν περίπου 12 μήνες. Το ακριβές χρονικό διάστημα εξαρτάται από το δέρμα και το μεταβολισμό του κάθε ατόμου. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, η μύτη σας θα επιστρέψει στην προηγούμενή της μορφή. Αν επιθυμείτε πιο μόνιμα αποτελέσματα, η επέμβαση της ρινοπλαστικής είναι μονόδρομος.

  Τα filler στη μύτη είναι μια λύση άμεση, οικονομική και με αρκετά μεγάλη διάρκεια. Μέσα σε λίγα λεπτά σας δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσετε τη μύτη που επιθυμείτε χωρίς πόνο και χειρουργικές τομές. Όμως, θα πρέπει να επιλέξετε πολύ προσεκτικά τον γιατρό που θα πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς η περιοχή της μύτης έχει ιδιαιτερότητες που καθιστούν αναγκαία την άριστη γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας της.

  Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι για πολλούς ασθενείς, η ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ αποτελεί τον προθάλαμο για τη χειρουργική πλαστική μύτης, αφού έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν σταδιακά με ένα νέο πιο αρμονικό σχήμα της μύτης τους.

  ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία