Μεγάλη μύτη

SECTIONS

  βουλωμένη μύτη

  Είναι γεγονός ότι το μέγεθος της μύτης επηρεάζει τη μορφή του προσώπου αλλά και την εντύπωση που έχει το ίδιο το άτομο για την εικόνα του. Πολλοί είναι εκείνοι που παραπονιούνται ότι έχουν μεγάλη μύτη και αναζητούν τη βοήθεια ενός έμπειρου και εξειδικευμένου χειρουργού.

  Παρακάτω θα κάνουμε μια ανασκόπηση στις περιπτώσεις κατά τις οποίες μία μύτη μπορεί να θεωρείται μεγάλη καθώς και στους τρόπους με τους οποίους το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί.

   

  Μεγάλη μύτη: Πότε θεωρείται μία μύτη μεγάλη ή χοντρή;

  Μια μύτη μπορεί να θεωρείται μεγάλη ή χοντρή για διαφορετικούς λόγους:

  1. Η γέφυρα, δηλαδή η ράχη της μύτης, είναι πολύ μεγάλη (καμπούρα στη μύτη) ή πλατιά.
  • Πρόκειται για μία ανατομική ανωμαλία η οποία απαντάται αρκετά συχνά στον πληθυσμό της χώρας μας.
  • Η επιδιόρθωση του προβλήματος επιτυγχάνεται με τη μείωση του πλάτους ή του ύψους της ρινικής γέφυρας. Παράλληλα, προσαρμόζεται και η κορυφή της μύτης στα νέα δεδομένα.
  • Οι τεχνικές που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις εμπίπτουν στη λεγόμενη μειωτική ρινοπλαστική μιας και ο αντικειμενικός στόχος είναι η μείωση του μεγέθους της μύτης.
  • Μετά τη μειωτική ρινοπλαστική, οι ασθενείς θα παρατηρήσουν μια άμεση βελτίωση στο περίγραμμα όλης της μύτης και μία αναβάθμιση της εικόνας του προσώπου τους.
  • Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε πως η διαδικασία της επούλωσης χρειάζεται υπομονή, καθώς η υποχώρηση του οιδήματος και η ανάδειξη του τελικού σχήματος θα έρθει με πολύ μικρές, σταδιακές αλλαγές κατά τη διάρκεια ενός έτους. Είναι πολύ σημαντικό οι ασθενείς να ακολουθούν τις οδηγίες για ρινοπλαστική πριν και μετά το χειρουργείο που θα λάβουν από το γιατρό τους.

   

  1. Η μύτη έχει μια μεγάλη βολβώδη κορυφή.
   • Οι υποψήφιοι που παραπονιούνται για αυτό το χαρακτηριστικό της μύτης τους συνήθως έχουν πιο στρογγυλεμένη κορυφή, λόγω του σχήματος και του μεγέθους των κάτω πλάγιων χόνδρων.
   • Αν έχετε βολβώδη κορυφή, αυτό μπορεί να κάνει τη μύτη σας να μοιάζει δυσανάλογα μεγάλη και φαρδιά.
   • Η πλαστική μύτης μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα με την αναδιαμόρφωση αυτών των χόνδρων.
   • Με αυτό τον τρόπο προκύπτει μία πιο λεπτή, σαφώς διαμορφωμένη και καλαίσθητη κορυφή. Η μύτη, όταν κανείς την κοιτά από κάτω, θα πρέπει να έχει το σχήμα ενός ισοσκελούς τριγώνου.

   

  1. Η μύτη συνολικά είναι πολύ μακριά.
   • Η συνηθέστερη αιτία για αυτό το πρόβλημα είναι ένα μακρύ διάφραγμα το οποίο ωθεί τη στυλίδα και την κορυφή προς τα κάτω.
   • Σε αυτές τις περιπτώσεις, η λειτουργική ρινοπλαστική μπορεί και πάλι να δώσει τη λύση τόσο στο αισθητικό πρόβλημα όσο και στα λειτουργικά ζητήματα που συχνά συνυπάρχουν.
   • Στόχος της επέμβασης είναι η μείωση του μήκους της ρινός αλλά και η ανόρθωση της κορυφής της, η οποία συνήθως είναι πτωτική.
   • Είναι εξαιρετικής σημασίας, σε κάθε περίπτωση, να εξασφαλίσουμε την άρτια στήριξη της μύτης, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να παραμείνει σταθερό για πάντα.

   

  1. Τα ρουθούνια είναι πολύ φαρδιά.
  • Σε αυτή την περίπτωση είναι αναγκαία η μείωση του μεγέθους τους με την αφαίρεση μικρών σφηνοειδών τεμαχίων δέρματος.
  • Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και να μην επηρεάζεται αρνητικά η ρινική αναπνοή.

   

  απόφθεγμα ΩΡΛ Τσούνη απόφθεγμα ΩΡΛ Τσούνη

  Μεγάλη μύτη: Τι άλλο μπορεί να διορθωθεί κατά τη διάρκεια μιας ρινοπλαστικής;

  Ενώ κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να υποβληθούν στην επέμβαση καθαρά για αισθητικούς λόγους, κατά τη διάρκεια μιας ρινοπλαστικής μπορεί να διορθωθεί μια σειρά άλλων ρινολογικών προβλημάτων όπως:

   

  Σε γενικές γραμμές, η σύγχρονη ρινοπλαστική προσφέρει εξαιρετικές λύσεις όσον αφορά την αισθητική αποκατάσταση μίας μεγάλης μύτης. Με τον τρόπο αυτό, το άτομο αποκτά αυτοπεποίθηση αφού απαλλάσσεται οριστικά από ένα ενοχλητικό χαρακτηριστικό του προσώπου του, γεγονός που έχει σημαντικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς της ζωής του.

   

  Επικοινωνία

  Επικοινωνία