Πλαστική στη μύτη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

[content_table]
πλαστική στη μύτη

Η πλαστική στη μύτη (συχνά αναφέρεται ως ρινοπλαστική) είναι μια κοσμητική επέμβαση που έχει στόχο την αναδιαμόρφωση του σκελετού της μύτης. Πέρα όμως από τη βελτίωση της εικόνας της ρινός, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης και των δομικών ανωμαλιών της. Κατά την τελευταία δεκαετία, το συγκεκριμένο χειρουργείο έχει γίνει μια από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Γιατί να κάνω μια πλαστική στη μύτη;

Η πλαστική στη μύτη βελτιώνει το σχήμα, το μέγεθος και συνολικά την εμφάνιση της μύτης. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους επιλέγει κάποιος να υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση. Μερικοί από τους πιο συχνούς προβληματισμούς που ακούμε από τους υποψηφίους που επιλέγουν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη αλλαγή είναι:

  • Η μύτη τους είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
  • Δυσανασχετούν με τον ύβο (την καμπούρα) της μύτης τους.
  • Είναι δυσαρεστημένοι με την εικόνα της κορυφής της μύτης. Συχνά είναι φαρδιά ή χοντρή, φαίνεται πεσμένη ή μπορεί να προβάλλει υπερβολικά.
  • Η μύτη είναι λοξή ή έχει περίεργη κλίση (στραβή μύτη).
  • Νιώθουν ότι η μύτη τους δεν είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Σήμερα, η πλαστική στη μύτη από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο ΩΡΛ ρινοχειρουργό μπορεί να διορθώσει τις αισθητικές ατέλειές της, αλλά και τα όποια λειτουργικά προβλήματα. Η διόρθωση της μύτης μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του υποψηφίου παρέχοντας παράλληλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

For more information, please contact

210 69 90 484 & 6944 221 223

 

Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για πλαστική στη μύτη;

Κατάλληλος υποψήφιος για πλαστική στη μύτη είναι καθεμία/καθένας που:

  • Η ανάπτυξη των οστών του προσώπου της/του έχει ολοκληρωθεί. Αυτό για τις γυναίκες σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, ενώ οι άντρες το 18ο.
  • Ενοχλείται από την εικόνα της μύτης του ή αντιμετωπίζει προβλήματα με την αναπνοή του.
  • Η γενική κατάσταση της υγείας του επιτρέπει την πραγματοποίηση της επέμβασης.
  • Έχει ρεαλιστικές προσδοκίες για το τελικό αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για μια πλαστική στη μύτη. Το μόνο που απαιτείται είναι η επιθυμία του ίδιου του υποψηφίου.

Πώς γίνεται η πλαστική στη μύτη;

Το πρώτο βήμα για την πλαστική στη μύτη είναι ένα ραντεβού με έναν εξειδικευμένο ρινοχειρουργό. Κατά την πρώτη επίσκεψη, ο χειρουργός θα πάρει ένα αναλυτικό ιστορικό της υγείας σας και θα πραγματοποιήσει μια ενδελεχή εξέταση του δέρματος, των χόνδρων και των οστών της ρινός. Επίσης, θα πραγματοποιήσει έναν προσεκτικό ενδοσκοπικό έλεγχο του εσωτερικού της μύτης με ειδική κάμερα. Μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση θα συζητήσετε με το γιατρό σας τι σας ενοχλεί στη μύτη σας, καθώς και τις προσδοκίες σας για το τελικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν δύο τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη πλαστική μύτης, η κλειστή και η ανοιχτή. Κλειστή ονομάζεται η τεχνική κατά την οποία ο χειρουργός κάνει μόνο εσωτερικές τομές μέσω των ρουθουνιών.

Η ανοιχτή ρινοπλαστική επιτρέπει στο χειρουργό να βλέπει με μεγάλη ευχέρεια τις δομές της μύτης παρέχοντας εξαιρετικά αποτελέσματα στον υποψήφιο. Γίνεται μια μικρή, αθέατη τομή στη στυλίδα από όπου ο χειρουργός είναι σε θέση να διορθώσει το σχήμα της μύτης και να αντιμετωπίσει τυχόν δομικές ανωμαλίες, όπως το στραβό to the septum. ή οι υπερτροφικές ρινικές κόγχες. Στην κλειστή μέθοδο όλες οι τομές γίνονται εσωτερικά και αποτελεί και αυτή μία πολύ αξιόπιστη επιλογή.

Ένας ρινοχειρουργός οφείλει να χρησιμοποιεί άνετα και τις δύο τεχνικές προκειμένου να επιλέγει σε κάθε περίπτωση εκείνη που μπορεί να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η επέμβαση διαρκεί συνήθως 2-3 ώρες, ανάλογα με τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη άνεση για τον υποψήφιο.

For more information, please contact

210 69 90 484 & 6944 221 223

 

See Before & After Pictures of Rhinoplasty here

Τι να περιμένω μετά την πλαστική στη μύτη;

Μετά από μια πλαστική στη μύτη ο υποψήφιος συνήθως είναι σε θέση να αποχωρήσει από την κλινική σε 6-8 ώρες ή το επόμενο πρωί. Ένας μικρός νάρθηκας τοποθετείται στη περιοχή των ρινικών οστών για τη στήριξή τους. Αυτός αφαιρείται 7 ημέρες μετά την επέμβαση μαζί με τα ράμματα που έχουν τοποθετηθεί στη στυλίδα της μύτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επέμβαση δεν υπάρχουν ορατές μετεγχειρητικές ουλές.

Καλό θα ήταν για αυτό το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την αφαίρεση του νάρθηκα να αναπαυθείτε, ώστε να είναι πιο άνετη η ανάρρωσή σας. Παράλληλα, πρέπει να λαμβάνετε την αντιβιοτική αγωγή που θα σας συστηθεί και να κάνετε πλύσεις στη μύτη σας με το ειδικό ρινικό διάλυμα.

For more information, please contact

210 69 90 484 & 6944 221 223

Πότε είναι ένα καλό χρονικό σημείο για πλαστική στη μύτη;

Το κατάλληλο χρονικό σημείο για να υποβληθεί κάποιος σε πλαστική στη μύτη διαφέρει από τον έναν υποψήφιο στον άλλο. Δεν υπάρχει μια κοινή απάντηση για όλους, καθώς ο καθένας κρίνει με βάση τα δικά του θέλω. Θα πρέπει να σημειωθεί, όμως, πως δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την εποχή του έτους. Σημείο κλειδί, επίσης, είναι η οικοδόμηση μίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή έτσι ώστε ο τελευταίος με νηφαλιότητα να πάρει τις αποφάσεις σχετικά με την επέμβασή του.

Για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, όπως να ετοιμαστεί για τις σπουδές του ή μια καινούρια δουλειά, μια πλαστική στη μύτη μπορεί να σηματοδοτήσει την αλλαγή. Με σωστό προγραμματισμό οι 5 με 7 ημέρες ανάπαυσης μπορούν να χωρέσουν ακόμα και σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα.

For more information, please contact

210 69 90 484 & 6944 221 223

Επικοινωνία Επικοινωνία