Ποια τα χαρακτηριστικά ιδανικής μύτης;

SECTIONS

  ποια τα χαρακτηριστικά της ιδανικής μύτης

  Η έννοια της ομορφιάς είναι ευρεία και ρευστή. Ο ορισμός της ποικίλλει σε διαφορετικούς πολιτισμούς και εθνότητες, ενώ παράλληλα μεταβάλλεται ραγδαία με την πάροδο του χρόνου. Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε αισθητική χειρουργική επέμβαση. Συνεπώς, η επικοινωνία του Ρινοχειρουργού ENT με τον ασθενή στα πλαίσια της συμβουλευτικής συνεδρίας για μία ρινοπλαστική, απαιτεί κατανόηση από τον ιατρό ως προς τα θέλω του ασθενή. Ένα από τα καθήκοντά του είναι να καθοδηγήσει τον ασθενή να κατανοήσει ποια από τα χαρακτηριστικά ιδανικής μύτης ταιριάζουν στο δικό του πρόσωπο.

   

  Πώς να έχετε μια όμορφη μύτη;

  Η μύτη σας μπορεί να μην είναι τέλεια στα δικά σας μάτια. Αν και οι απόψεις σε αυτόν τον τομέα είναι αρκετά διαφορετικές, δεν είναι απόλυτα προσδιορίσιμο ποια ακριβώς χαρακτηριστικά αντιπροσωπεύουν μια ιδανική μύτη. Εφόσον ο καθένας έχει ένα μοναδικό πρόσωπο, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά ιδανικής μύτης εξατομικεύονται για τον εκάστοτε ασθενή ως προς:

  • τις αναλογίες
  • το σχήμα
  • το μέγεθος

  Υπάρχει όμως περίπτωση να είστε δυσαρεστημένοι με τη μύτη σας ή να μην είχατε ικανοποιητικά αποτελέσματα από μία προηγούμενη αποτυχημένη ρινοπλαστική. Τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο Ρινοχειρουργό ΩΡΛ προκειμένου να λάβετε την καλύτερη δυνατή προσέγγιση και λύση στο πρόβλημά σας.

  Ζούμε στη εποχή της εικόνας, όπου πολλοί άνδρες, γυναίκες, ακόμη και παιδιά ταυτίζουν την εξωτερική εμφάνιση με την εσωτερική φύση του ατόμου. Φυσικά η μύτη παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό το ζήτημα. Εξάλλου, σε οποιοδήποτε μέσο προβολής βλέπουμε άτομα με καλαίσθητες μύτες ενώ αντίθετα, κάποιες φορές διακωμωδούνται περιπτώσεις ατόμων με  καμπούρα στη μύτη ή άλλα ανατομικά προβλήματα. Μάλιστα, η ρινοπλαστική ήταν μια από τις πρώτες αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, καθώς η μύτη βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου και παίζει κυρίαρχο ρόλο στη συνολική αισθητική του.

   

  απόφθεγμα ΩΡΛ Τσούνη απόφθεγμα ΩΡΛ Τσούνη

  Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ιδανικής μύτης

  Το φύλο του υποψήφιου είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψιν στην πλαστική μύτης, αφού τα χαρακτηριστικά ιδανικής μύτης προσδιορίζονται σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με αυτό. Ένα ‘δυνατό’ προφίλ για παράδειγμα προδίδει αρρενωπότητα, ενώ μία ελαφρώς κοίλη ράχη προσδίδει στη μύτη μία χαριτωμένη και θηλυκή εμφάνιση.

  Έτσι λοιπόν, η ρινοπλαστική στους άνδρες διαφέρει σε αρκετά σημεία από τη ρινοπλαστική σε γυναίκες. Η γενική αρχή είναι ότι κάθε μύτη θα πρέπει να εναρμονίζεται με τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου αλλά και τη γενικότερη φυσιογνωμία του ατόμου. Δε θα πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε και άλλες παραμέτρους όπως είναι για παράδειγμα το ύψος και η ηλικία του υποψηφίου.

  Μια ιδανική μύτη θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από φυσικότητα και να δημιουργεί αυτοπεποίθηση και ευεξία στο άτομο. Επίσης, δε θα πρέπει να ξεχνάμε την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη να προσφέρουμε στον ασθενή μας μία ελεύθερη αναπνοή η οποία θα αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής του.

   

  Χαρακτηριστικά ιδανικής μύτης: Ο μύθος της «Γαλλικής Μύτης»

  Πολλοί ασθενείς προσέρχονται σε εξειδικευμένους Ρινοχειρουργούς ζητώντας την «τέλεια» μύτη, επηρεασμένοι συνήθως από διάσημες προσωπικότητες. Στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όλες σχεδόν οι ρινοπλαστικές είχαν ως πρότυπο μία μικρή, κοντή και ανασηκωμένη μύτη κατά τις επιταγές του μύθου της «γαλλικής μύτης».  Έτσι, το αποτέλεσμα δεν ήταν πάντοτε επιτυχημένο, καθώς η μύτη αυτή πολύ συχνά δε συμβάδιζε με τις γραμμές και τις αναλογίες του υπόλοιπου προσώπου.

  Ο εξειδικευμένος Ρινοχειρουργός οφείλει να ενημερώσει τον ασθενή πως δεν μπορεί να ενταχθεί σε συγκεκριμένους τύπους και καλούπια ρινός. Κάθε μύτη είναι διαφορετική και αντιστοιχεί στη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Σκοπός του χειρουργού είναι σε κάθε ρινοπλαστική να διαμορφώνονται τα χαρακτηριστικά ιδανικής μύτης που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο μοναδικό πρόσωπο.

   

  Επικοινωνία

  Επικοινωνία