Ωτοπλαστική για πεταχτά αυτιά

SECTIONS

  πεταχτά αυτιά

  Είναι γεγονός ότι μια δυσμορφία στο πτερύγιο του αυτιού μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη συμμετρία του προσώπου και κατ’ επέκταση στην εξωτερική εμφάνιση του ατόμου.

  Τα πεταχτά αυτιά ή αλλιώς αφεστώτα ώτα είναι ένα σύνηθες αισθητικό πρόβλημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πρόκειται για τη συνηθέστερη παραμόρφωση του πτερυγίου του αυτιού.

  Τι είναι η ωτοπλαστική;

  Η ωτοπλαστική είναι η χειρουργική μέθοδος με την οποία πετυχαίνουμε την αποκατάσταση του σχήματος και της θέσης των πεταχτών αυτιών. Ο λόγος που επιλέγεται αυτή η επέμβαση είναι μόνο αισθητικός, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη δυσμορφία δεν προκαλεί κάποιο λειτουργικό πρόβλημα. Με την ωτοπλαστική επαναφέρεται η αρμονία στα χαρακτηριστικά του προσώπου και είναι γεγονός ότι η διόρθωση ακόμη και ενός μικρού αισθητικού προβλήματος μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

  Πρόκειται για μια ασφαλή και ανώδυνη επέμβαση, η οποία προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα.

  Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση της ωτοπλαστικής;

  Η επέμβαση της ωτοπλαστικής μπορεί να διενεργηθεί  μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του αυτιού. Θα πρέπει δηλαδή το ωτικό πτερύγιο να προσεγγίζει το τελικό του μέγεθος. Αυτό συμβαίνει από την ηλικία των 5-6 ετών και μετά. Συστήνεται η επέμβαση να διενεργείται κατά την πρώτη σχολική ηλικία, προκειμένου να αποφευχθούν τα πειράγματα και οι επακόλουθες ψυχολογικές επιπτώσεις που υφίστανται τα παιδιά με πεταχτά αυτιά.

  Ωτοπλαστική: Ποιες αισθητικές διορθώσεις επιτυγχάνονται;

  Με την επέμβαση της ωτοπλαστικής μπορούν να διορθωθούν τα εξής αισθητικά προβλήματα:

  • Πεταχτά αυτιά
  • Πολύ μεγάλα αυτιά
  • Παραμορφώσεις από προγενέστερες επεμβάσεις
  • Παραμορφώσεις έπειτα από τραυματισμό
  • Μεγάλοι ή σκισμένοι λοβοί

  Ωτοπλαστική: Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση;

  Η επέμβαση της ωτοπλαστικής πραγματοποιείται είτε με τοπική είτε με γενική αναισθησία. Η διάρκειά της μπορεί να είναι από 1 εως 3 ώρες. Σε περίπτωση που η ωτοπλαστική εφαρμόζεται σε παιδιά, συστήνεται να εκτελείται υπό γενική αναισθησία.

  Κατά τη διάρκειά της, ο Χειρουργός διενεργεί μια μικρή τομή στο πίσω μέρος του αυτιού, μέσω της οποίας φτάνει στα προβληματικά σημεία του ωτικού χόνδρου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ειδικές χειρουργικές τεχνικές αλλά και διαφανή ράμματα αποκαθιστά τις όποιες ανωμαλίες. Στο τέλος της διαδικασίας η οπισθοωτιαία τομή ράβεται προσεκτικά, ώστε να είναι εντελώς αθέατη.

  Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν απαιτεί νοσηλεία. Οι ασθενείς εξέρχονται από το νοσοκομείο την ίδια ημέρα ή εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν για ένα βράδυ.

  Έως σήμερα έχει αναπτυχθεί μία πληθώρα χειρουργικών τεχνικών ωτοπλαστικής. Ο εξειδικευμένος Χειρουργός – ΩΡΛ,  αφού πρώτα εκτιμήσει προσεκτικά τα πεταχτά αυτιά, θα σας κατευθύνει προκειμένου να επιλέξετε την καταλληλότερη μέθοδο για εσάς ή το παιδί σας.

  Ποιο είναι το κόστος της ωτοπλαστικής;

  Το κόστος της ωτοπλαστικής ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Με την κατάλληλη έρευνα μπορείτε να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε μία πολύ λογική τιμή.

  Είναι, λοιπόν, φανερό ότι στις μέρες μας τα πεταχτά αυτιά πρέπει να πάψουν να αποτελούν παράγοντα ψυχολογικής επιβάρυνσης για το παιδί ή τον ενήλικα που έχει το πρόβλημα. Με τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές μπορούμε να πετύχουμε ένα όμορφο, φυσικό αποτέλεσμα που αντέχει στο χρόνο.

  Επικοινωνία Επικοινωνία