Διάφραγμα

[content_table]

ΔιάφραγμαΤο ρινικό διάφραγμα είναι μία φυσιολογική ανατομική δομή που βρίσκεται στο εσωτερικό της μύτης. Αποτελείται κατά ένα μέρος από οστό και κατά ένα μέρος από χόνδρο και αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 16 ετών για τις γυναίκες και των 18 ετών για τους άνδρες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες βρίσκεται στο μέσον και διαχωρίζει τη ρινική κοιλότητα σε δύο ίσα μέρη. Επιτρέπει την ομαλή ροή του αέρα δια μέσου της μύτης, την εφύγρανση και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του καθώς και τη φυσιολογική οσφρητική λειτουργία.

Ο Δρ Τσούνης Στο CNN

Ο Δρ Τσούνης Στο CNNΣτις περιπτώσεις που το ρινικό διάφραγμα δε βρίσκεται στο μέσον αλλά είναι παρεκτοπισμένο προς τη μία πλευρά μιλάμε για το στραβό διάφραγμα ή αλλιώς τη γνωστή σε όλους μας σκολίωση ρινικού διαφράγματος. Μάλιστα σύμφωνα με την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Harvard (Harvard Medical School)  η πάθηση αυτή αφορά το 80% των ανθρώπων προκαλώντας, ανάλογα με τη βαρύτητά της, από ελάχιστα έως πολύ σοβαρά συμπτώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6940 804 000 & 6944 221 223

Στραβό Διάφραγμα – Αίτια

Τα πιο συχνά αίτια που μπορεί να οδηγήσουν στο στραβό διάφραγμα είναι τα παρακάτω:

 • Κληρονομικοί παράγοντες. Το πρόβλημα μπορεί να είναι κληρονομικό και να δημιουργείται κατά την ανάπτυξη του εμβρύου. Σε αυτή την περίπτωση είναι παρόν ήδη από τη γέννηση.
 • Πίεση της μύτης κατά τη διάρκεια του τοκετού. Οι χειρισμοί που λαμβάνουν χώρα από το μαιευτήρα κατά τη διάρκεια του τοκετού, ιδιαίτερα αν αυτός είναι δύσκολος, είναι δυνατόν να προκαλέσουν πίεση στη μύτη του νεογέννητου και να παρεκτοπίσουν το διάφραγμα προκαλώντας σκολίωση. Μάλιστα, όσο ο σκελετός της ρινός αναπτύσσεται η σκολίωση αυτή επιδεινώνεται κάνοντας το πρόβλημα ακόμη χειρότερο με το πέρασμα των χρόνων.
 • Τραυματισμοί κατά την παιδική ή την ενήλικη ζωή. Οι τραυματισμοί αυτοί μπορεί να αφορούν το οστέινο κομμάτι του διαφράγματος, το χόνδρινο ή και τα δύο. Συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια κάποιας πτώσης ειδικά στα παιδιά, κατά τη διάρκεια της άθλησης και των σπορ που εμπεριέχουν σωματική επαφή (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πυγμαχία) ή ως αποτέλεσμα κάποιου τροχαίου ατυχήματος.
 • Γενετικά σύνδρομα. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις η σκολίωση ρινικού διαφράγματος συνδέεται με γενετικές ανωμαλίες όπως είναι η υπερωιοσχιστία και το λαγόχειλος, το σύνδρομο Marfan και η ομοκυστεϊνουρία.

Διάφραγμα

Στραβό Διάφραγμα – Συμπτώματα

Το στραβό διάφραγμα ταλαιπωρεί τον ασθενή προκαλώντας του μία σειρά από συμπτώματα:

 • Δυσκολία στην αναπνοή από τη μύτη κατά τη διάρκεια της ημέρας η οποία γίνεται πιο έντονη κατά τη διάρκεια της άσκησης και της αυξημένης φυσικής δραστηριότητας.
 • Δυσκολία στην αναπνοή από τη μύτη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ασθενής να κοιμάται με ανοιχτό το στόμα κάτι που οδηγεί σε ξηροστομία και προδιαθέτει σε συχνές φαρυγγίτιδες.
 • Ροχαλητό και διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου (κρίσεις υπνικής άπνοιας) με απώτερη συνέπεια το αίσθημα κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι όταν η υπνική άπνοια δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα από τους πνεύμονες και το καρδιαγγειακό σύστημα.
 • Συχνές ιγμορίτιδες και λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, βάρος ή πόνο στο πρόσωπο.
 • Ξηρότητα του ρινικού βλεννογόνου που προδιαθέτει σε αιμορραγίες από τη μύτη (ρινορραγίες).

ΔιάφραγμαΔιάφραγμα

Στραβό Διάφραγμα – Διάγνωση

Το στραβό διάφραγμα διαγιγνώσκεται από τον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο στο χώρο του ιατρείου. Η διαγνωστική προσέγγιση περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 • Ιστορικό. Ο γιατρός θα σας ζητήσει να περιγράψετε με λεπτομέρεια τα συμπτώματά σας. Θα σας ρωτήσει επίσης πότε ξεκίνησαν, πόσο σοβαρά είναι και αν εντοπίζονται στη μία ή και στις δύο πλευρές της μύτης.
 • Ενδοσκόπηση μύτης. Η ενδοσκόπηση της μύτης γίνεταιμε τη χρήση ειδικών εύκαμπτων ή άκαμπτων video – ενδοσκοπίων και ειδικής ψηφιακής κάμερας. Η όλη διαδικασία πραγματοποιείται εύκολα και γρήγορα στο ιατρείο και καταγράφεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εξέταση αναφοράς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και μετά από αυτό. Η συγκεκριμένη εξέταση μας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξουμε λεπτομερώς όχι μόνο το ίδιο το διάφραγμα αλλά ολόκληρη τη ρινική κοιλότητα, τις ρινικές κόγχες και τον ρινοφάρυγγα.  Αποκτούμε έτσι μία ολοκληρωμένη εικόνα για κάθε επιπρόσθετο παράγοντα που μπορεί να συμβάλλει στη δυσκολία της αναπνοής από τη μύτη (π.χ. οι υπερτροφικές ρινικές κόγχες, οι πολύποδες της μύτης, τα κρεατάκια κτλ.).
 • Εκτίμηση ρινικής αναπνοής. Η εκτίμηση της ρινικής αναπνοής γίνεται με ειδικό όργανο που λέγεται ροόμετρο και μετρά τον όγκο του αέρα που περνά μέσα από τη ρινική κοιλότητα σε ένα λεπτό.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6940 804 000 & 6944 221 223

Διάφραγμα

Στραβό Διάφραγμα – Επέμβαση

Η επέμβαση που θα δώσει την ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση στο στραβό διάφραγμα είναι η πλαστική του ρινικού διαφράγματος η οποία, σύμφωνα με το έγκριτο ιατρικό περιοδικό The Lancet,αποτελεί το πιο συχνό ωτορινολαρυγγολογικό χειρουργείο που πραγματοποιείται σε ενήλικες. Η όποια συντηρητική αγωγή με τοπικά σπρέυ και ρινοπλύσεις προσφέρει προσωρινή και μερική μόνο ανακούφιση από τα συμπτώματα και δεν αποτελεί αξιόπιστη επιλογή. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δια μέσου τομής που γίνεται στο εσωτερικό της μύτης και επομένως δε φαίνεται, προσεγγίζουμε και διορθώνουμε όλες τις χόνδρινες και οστέινες δομές του διαφράγματος που ευθύνονται για τη σκολίωσή του. Η τομή και ο βλεννογόνος του διαφράγματος ράβονται με απορροφήσιμα ράμματα τα οποία δε χρειάζονται αφαίρεση. Στο τέλος της επέμβασης δεν υπάρχει πρήξιμο ή μελανιές ενώ το εξωτερικό σχήμα της μύτης παραμένει αναλλοίωτο. Στις μέρες μας, η ταυτόχρονη χρήση ενδοσκοπίων (ενδοσκοπική διαφραγματοπλαστική) προσφέρει μεγάλη ακρίβεια στους χειρισμούς μας και κατ’ επέκταση στο τελικό αποτέλεσμα.
ΔιάφραγμαΔιάφραγμα

Στραβό Διάφραγμα – Χειρουργείο: Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Ο ευθειασμός του στραβού ρινικού διαφράγματος γίνεται υπό γενική αναισθησία και συνήθως διαρκεί 30 με 60 λεπτά, ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος . Πριν την επέμβαση είναι απαραίτητος ο προεγχειρητικός έλεγχος (εξετάσεις αίματος, εκτίμηση από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο) ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται την ημέρα του χειρουργείου. Στη συνέχεια, ο ασθενής οδηγείται στο χειρουργείο όπου λαμβάνει χώρα η διαφραγματοπλαστική. Μετά το τέλος της οδηγείται στο δωμάτιό του όπου παραμένει για τουλάχιστον 6 ώρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα  και ανάλογα με την επιθυμία του μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του ή εναλλακτικά μπορεί να διανυκτερεύσει στην κλινική και να πάρει εξιτήριο την επόμενη μέρα.

Διάφραγμα

Στραβό Διάφραγμα – Χειρουργείο: Με ποιες άλλες επεμβάσεις μπορεί να συνδυαστεί η πλαστική ρινικού διαφράγματος;

Κάποιες φορές, η δυσχέρεια της αναπνοής από τη μύτη δεν οφείλεται μόνο στο στραβό ρινικό διάφραγμα. Έτσι μπορεί να συνυπάρχουν:

  • Υπερτροφία των ρινικών κογχών
  • Ρινικοί πολύποδες
  • Μορφώματα ή όγκοι της μύτης,
  • Κρεατάκια

Σε αυτές τις περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της ίδιας χειρουργικής επέμβασης, η διαφραγματοπλαστική πρέπει να συνδυαστεί με:

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6940 804 000 & 6944 221 223


  Έχετε ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας!

  Ενδιαφέρεστε για:
  ΡινοπλαστικήΠλαστική Ρινικού Διαφράγματος

  Στραβό Διάφραγμα και Ρινοπλαστική

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ρινικό διάφραγμα μπορεί να είναι εξαιρετικά στραβό, κομμάτια αυτού μπορεί να λείπουν ή να έχουν οστεοποιηθεί λόγω βίαιου τραυματισμού, ενώ η σκολίωση μπορεί να συμπαρασύρει και τα ρινικά οστά δημιουργώντας τη λεγόμενη ‘στραβή μύτη’. Στα περιστατικά αυτά ο κλασικός ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος δεν επαρκεί. Προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να συνδυάσουμε τη διαφραγματοπλαστική με ανοιχτή ή κλειστή ρινοπλαστική. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε από την αρχή ένα ευθύ διάφραγμα χρησιμοποιώντας μοσχεύματα χόνδρου από το πτερύγιο του αυτιού ή τα πλευρά καθώς επίσης να επαναφέρουμε στην ευθεία τα ρινικά οστά. Επίσης, στις περιπτώσεις που ταυτόχρονα με το πρόβλημα της αναπνοής υπάρχουν και ζητήματα αισθητικής φύσης που απασχολούν τον ασθενή, π.χ. ένας ύβος (καμπούρα) ή μία χοντρή ή πτωτική κορυφή, μπορούν να διορθωθούν στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με τη συνδυαστική επέμβαση της ρινοδιαφραγματοπλαστικής.

   

  Σε αρκετές περιπτώσεις, ο ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος μπορεί να συνδυαστεί με ρινοπλαστική, προκειμένου να αποκαταστήσουμε ταυτόχρονα τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική της μύτης.

  Στραβό Διάφραγμα – Χειρουργείο: Τι συμβαίνει μετά την επέμβαση;

  6 με 8 ώρες μετά τη επέμβαση ή την επόμενη ημέρα ο ασθενής παίρνει εξιτήριο. Λαμβάνει μία σύντομη αντιβιοτική αγωγή ενώ συστήνονται ρινοπλύσεις με ειδικό διάλυμα και χρήση ειδικής επουλωτικής αλοιφής για κάποιες ημέρες. Όπως προαναφέρθηκε όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δε χρειάζονται αφαίρεση. Ο μετεγχειρητικός έλεγχος γίνεται σε τακτικά προγραμματισμένα ραντεβού στο χώρο του ιατρείου.

  Στραβό Διάφραγμα – Επέμβαση: Προκαλεί πόνο;

  Η πλαστική ρινικού διαφράγματος είναι μια ανώδυνη χειρουργική επέμβαση. Η γενική αναισθησία εξασφαλίζει την απουσία πόνου κατά τη διάρκεια της εγχείρησης ενώ μετά από αυτή συνήθως απαιτούνται ελάχιστα ή και καθόλου παυσίπονα. Επίσης, δεν υπάρχει κανένα εξωτερικό πρήξιμο, καμία μελανιά και καμία αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση της μύτης.

  Στραβό Διάφραγμα – Επέμβαση: Θα πονέσω κατά την αφαίρεση του πωματισμού;

  Θα έχετε ίσως ακούσει περιγραφές από κάποιους που υποβλήθηκαν στην επέμβαση του ευθειασμού ρινικού διαφράγματος και οι οποίοι αναφέρουν πόσο πόνεσαν ή πόσο άβολα ένιωσαν κατά την αφαίρεση του πωματισμού. Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν τα υλικά που χρησιμοποιούνταν για αυτό το σκοπό ήταν πολύ ογκώδη και παρέμεναν στη μύτη για αρκετό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα η αφαίρεσή τους να αποτελεί μια τραυματική εμπειρία.

  Στην πρακτική μας πλέον είτε δεν χρησιμοποιούμε καθόλου πωματισμό αντικαθιστώντας τον με ειδικά απορροφήσιμα ράμματα στο βλεννογόνο του διαφράγματος, είτε τοποθετούμε πολύ ελαφρύ πωματισμό τον οποίο αφαιρούμε σύντομα, πριν ο ασθενής πάρει εξιτήριο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε στο ελάχιστο ή και εξαλείφουμε την όποια ενόχληση θα μπορούσε να προκληθεί και έτσι δε χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για αυτήν τη δυσάρεστη μέχρι πρότινος εμπειρία.

  Στραβό Διάφραγμα: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση;

  Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί κάποιος σε πλαστική ρινικού διαφράγματος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του διαφράγματος, της μύτης και γενικά των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Στις γυναίκες αυτό συμβαίνει στην ηλικία των 16-17 ετών ενώ στους άνδρες στην ηλικία των 17-18 ετών. Όσον αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες, δεν υπάρχει ανώτατο όριο. Έτσι, κάθε άνθρωπος που δυσκολεύεται να αναπνεύσει, ροχαλίζει ή έχει άπνοιες κατά τον ύπνο εξαιτίας ενός στραβού ρινικού διαφράγματος  μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση διαφραγματοπλαστικής.

  Στραβό Διάφραγμα – Επέμβαση: Θα γίνει με Laser ή με Υπερήχους;

  Τελευταία, πολύς λόγος γίνεται για τη χρήση του Laser ή των Υπερήχων στον ευθειασμό του στραβού ρινικού διαφράγματος. Πρόκειται για δύο τεχνολογικά προηγμένες μεθόδους οι οποίες προσφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα όταν χρησιμοποιηθούν στις κατάλληλες περιπτώσεις, δηλαδή σε περιστατικά με μικρής και μέτριας βαρύτητας σκολίωση του ρινικού διαφράγματος. Αντίθετα, σε πιο σοβαρές σκολιώσεις, η χρήση της κλασικής χειρουργικής μεθόδου ευθειασμού του ρινικού διαφράγματος είναι μονόδρομος. Και τούτο, γιατί είναι η μοναδική τεχνική η οποία δίνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης και των πιο απαιτητικών περιστατικών και εξασφαλίζει ένα άριστο αποτέλεσμα που θα διαρκέσει στο χρόνο. Παράλληλα, είναι η πιο ‘δύσκολη’ τεχνικά μέθοδος για τον χειρουργό και για το λόγο αυτό ο τελευταίος πρέπει να διαθέτει κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία. Να σημειωθεί ότι τα Laser, οι Υπέρηχοι και οι Ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται ως ρουτίνα και είναι πολύ αποτελεσματικά στη συρρίκνωση των Υπερτροφικών Ρινικών Κογχών. Θεωρώ απαραίτητη τη σωστή ενημέρωση των ασθενών και τη συζήτηση με το γιατρό τους σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει το χειρουργείο τους.

  Στραβό Διάφραγμα – Χειρουργείο: Υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει το διάφραγμα;

  Αν η επέμβαση γίνει σωστά, όπως αναφέραμε παραπάνω, το διάφραγμα θα παραμείνει ευθύ για πάντα, προσφέροντας ελεύθερη αναπνοή για όλη την υπόλοιπη ζωή του ασθενούς.

  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

  210 69 90 484 & 6940 804 000 & 6944 221 223

  Διάφραγμα

  Στραβό Διάφραγμα – Επέμβαση: Αληθεύει ότι θα αναπνέω τέλεια αμέσως μετά το χειρουργείο;

  Και πάλι πρόκειται για ένα μύθο που δυστυχώς αναπαράγεται πολύ συχνά καθώς κάτι τέτοιο ισχύει μόνο για τις πιο ήπιες σκολιώσεις του ρινικού διαφράγματος οι οποίες αντιμετωπίζονται με Laser ή Υπερήχους. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται με την κλασική χειρουργική μέθοδο, ο βλεννογόνος του διαφράγματος αλλά και των ρινικών κογχών αναπόφευκτα πρήζεται εξαιτίας των χειρισμών που έχουν γίνει. Έτσι μπορεί αμέσως μετά την επέμβαση ή αμέσως μετά την αφαίρεση του πολύ ελαφρύ πωματισμού που μπορεί να έχει τοποθετηθεί, ο ασθενής να αναπνέει τέλεια, όμως αυτό κρατάει για λίγες μόνο ώρες. Στη συνέχεια, το πρήξιμο του ρινικού βλεννογόνου που προαναφέρθηκε δυσχεραίνει τη ρινική αναπνοή. Έτσι για την πρώτη εβδομάδα η αναπνοή από τη μύτη είναι μέτρια και ο ασθενής αναπνέει όπως περίπου όταν έχει ένα κρύωμα/συνάχι. Οι ρινικές πλύσεις, ένα ειδικό ρινικό gel καθώς και ο καθαρισμός που θα γίνει στο ιατρείο θα βοηθήσουν στην καλύτερη ροή αέρα δια μέσου της μύτης. Από την 8η μετεγχειρητική ημέρα και μετά το οίδημα μειώνεται σημαντικά και σταδιακά υποχωρεί πλήρως. Ο ασθενής αναπνέει όλο και καλύτερα ενώ το τελικό αποτέλεσμα γίνεται αντιληπτό σε 6 περίπου εβδομάδες από την επέμβαση. Εννοείται ότι στο μεσοδιάστημα η αναπνοή είναι ήδη πολύ καλή.

  Στραβό Διάφραγμα – Επέμβαση: Τι πρέπει να προσέχω μετά το χειρουργείο;

  Αμέσως μετά την επέμβαση του ρινικού διαφράγματος και για λίγες ημέρες, ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει μερικές απλές μετεγχειρητικές οδηγίες. Συγκεκριμένα συστήνονται τα παρακάτω:

  • Αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα (π.χ. σπορ, γυμναστήριο) για περίπου 3 με 4 εβδομάδες. Στις 15 με 20 ημέρες από την επέμβαση μπορείτε να ξεκινήσετε ήπια αερόβια άσκηση π.χ. ελαφρύ τρέξιμο.
  • Για την πρώτη εβδομάδα μετά το χειρουργείο σας μην τρώτε πολύ ζεστές ή πικάντικες τροφές και αποφύγετε τα ζεστά ροφήματα.
  • Μη φυσάτε δυνατά τη μύτη σας για 2 εβδομάδες. Σε περίπτωση που θέλετε να φταρνιστείτε ανοίξτε το στόμα σας έτσι ώστε ο αέρας να εκτονώνεται από εκεί και να μην αυξάνεται η πίεση στη ρινική κοιλότητα.
  • Για τις πρώτες μέρες μετά το χειρουργείο κοιμηθείτε με το κεφάλι σας σε θέση λίγο πιο ψηλή σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.
  • Είναι πιο άνετο τις πρώτες ημέρες να φοράτε ρούχα που κουμπώνουν εμπρός (π.χ. πουκάμισο, ζακέτα) ώστε να μην πιέζετε τη μύτη σας με τα ρούχα καθώς ντύνεστε.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ και αν είναι δυνατόν και το κάπνισμα τουλάχιστον για μία εβδομάδα.
  • Μη στέκεστε κάτω από τον ήλιο και μην παραμένετε για μεγάλο διάστημα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες για 3-4 εβδομάδες μετά την επέμβαση.
  Στραβό Διάφραγμα – Χειρουργείο: Πότε μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά μου;

  Η επέμβαση για τον ευθειασμό του στραβού διαφράγματος έχει σύντομη αποθεραπεία και η επάνοδος του ασθενή στην εργασία του είναι ταχεία. Έτσι, αν πρόκειται για δουλειά γραφείου είναι εφικτή η επιστροφή σε αυτή ήδη από την τρίτη ημέρα μετά το χειρουργείο. Σε περίπτωση που μιλάμε για βαριά χειρωνακτική εργασία που περιλαμβάνει άρση βάρους ή απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος είναι καλό να αφήσουμε να παρέλθει διάστημα 10 με 15 ημερών.

  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

  210 69 90 484 & 6940 804 000 & 6944 221 223

  Στραβό Διάφραγμα: Κόστος Επέμβασης

  Στο κόστος της επέμβασης του ρινικού διαφράγματος περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

  • Αμοιβή χειρουργού
  • Αμοιβή αναισθησιολόγου
  • Προεγχειρητικός έλεγχος
  • Κόστος αίθουσας χειρουργείου
  • Κόστος υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επέμβαση
  • Κόστος δωματίου νοσηλείας
  • Επισκέψεις παρακολούθησης στο ιατρείο

  Η τελική τιμή της πλαστικής ρινικού διαφράγματος διαμορφώνεται με βάση τις ακόλουθες παραμέτρους:

  • Tο νοσοκομείο το οποίο θα επιλέξετε για να υποβληθείτε στην επέμβαση
  • Tον ασφαλιστικό φορέα που διαθέτετε
  • Από το αν έχετε ή όχι ιδιωτική ασφάλεια. Σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιωτικές ασφάλειες καλύπτουν πλήρως τα έξοδα τις επέμβασής σας
  • Από το αν πρόκειται για απλό ευθειασμό του ρινικού διαφράγματος ή αν θα συνδυαστεί και με επέμβαση πλαστικής μύτης.
  • Από το αν πρόκειται για την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβάλλεστε ή αν πρόκειται για επανεπέμβαση
  • Από το αν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ειδικά υλικά

  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας  για το ακριβές κόστος της επέμβασης έτσι ώστε να το γνωρίζετε εκ των προτέρων. Γεγονός είναι ότι με τη σωστή επιλογή χειρουργού μπορείτε να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε μια πολύ λογική τιμή.

  Το στραβό διάφραγμα αποτελεί μία παθολογική κατάσταση η οποία αφορά πολλούς ανθρώπους. Οι συνέπειές του κάνουν καθημερινά αισθητή την παρουσία τους στον πάσχοντα και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής του. Υπάρχει όμως οριστική λύση η οποία δίνεται από την πλαστική του ρινικού διαφράγματος. Με την επέμβαση αυτή αποκαθίσταται κάθε ανατομική ανωμαλία της περιοχής και ο ασθενής αποκτά μία φυσιολογική αναπνοή που του χαρίζει ενέργεια και ευεξία.

  Υπάρχουν πολλές αιτίες οι οποίες μπορεί να ευθύνονται για το στραβό διάφραγμα όπως: τραυματισμοί, κληρονομικότητα, γενετικοί παράγοντες, ακόμη και η άσκηση πίεσης στην περιοχή της μύτης κατά τον τοκετό.

  Άνθρωποι με στραβό διάφραγμα, αντιμετωπίζουν μία σειρά από δυσκολίες στην καθημερινότητα τους, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος. Κάποια από τα συμπτώματα του στραβού διαφράγματος είναι η δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και στον ύπνο, η ξηρότητα της ρινικής και της στοματικής κοιλότητας, το ροχαλητό και oι συχνές λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

  Θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο, ο οποίος θα προβεί σε ορισμένες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος και να προτείνει την ενδεδειγμένη θεραπεία. Αρχικά θα καταγράψει το ιστορικό του ασθενούς και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει μία ενδοσκόπηση της μύτης ώστε να έχει μία λεπτομερή εικόνα της ρινικής κοιλότητας. Τέλος, θα ελέγξει τη ρινική αναπνοή μέσω ειδικού ροόμετρου.

  Η λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι η χειρουργική επέμβαση. Στόχος είναι ο ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος, ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις συνδυάζεται με συρρίκνωση των ρινικών κογχών. Γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 30-60 λεπτά.

  Όπως πριν από κάθε χειρουργείο, έτσι και πριν την επέμβαση ευθειασμού του ρινικού διαφράγματος, είναι απαραίτητο να γίνει ένας προ-εγχειρητικός έλεγχος. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογικές εξετάσεις και εκτίμηση από τον αναισθησιολόγο. Επιπλέον, ο ασθενής θα πρέπει να μείνει νηστικός τις προηγούμενες 6-8 ώρες και αν λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή να ενημερώσει τον γιατρό του.

  ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία