Πλαστική Μύτης

[content_table]

Πλαστική Μύτης
Κάθε χρόνο, πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα αποφασίσουν να βελτιώσουν την εμφάνιση της μύτης τους, αλλά και την ποιότητα της αναπνοής τους με τη χειρουργική διαδικασία που ονομάζεται «πλαστική μύτης» ή ρινοπλαστική.

Ο Δρ Τσούνης Στο CNN

Ο Δρ Τσούνης Στο CNN

Δεδομένου ότι η μύτη είναι το κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου, ακόμα και μία μικρή αλλαγή στο σχήμα, το μέγεθος ή τον προσανατολισμό της μπορεί να επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην εμφάνιση κάποιου. Η πλαστική μύτης όμως δεν είναι μόνο αυτό. Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι προχωρούν στην επέμβαση, πρωτίστως για λόγους αισθητικής δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίζεται και ο λειτουργικός ρόλος της επέμβασης (λειτουργική ρινοπλαστική).

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6944 221 223

Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

Ποια είναι τα αισθητικά προβλήματα που διορθώνονται με την Πλαστική στη Μύτη; 

Το μεγάλο πλεονέκτημα της πλαστικής στη μύτη είναι ότι πρόκειται για τη χειρουργική επέμβαση η οποία επιτρέπει στον εκάστοτε ασθενή να διορθώσει το λειτουργικό του πρόβλημα αλλά συγχρόνως να πετύχει σημαντική βελτίωση στην εξωτερική εμφάνιση της μύτης του. Η ιδανική μύτη δεν είναι ίδια όλους τους ασθενείς, αλλά καθορίζεται από παράγοντες που για κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικοί. Στο ραντεβού πριν την επέμβαση ο χειρουργός μελετάει την ανατομία της μύτης και λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες του υποψηφίου, καταστρώνουν μαζί το χειρουργικό πλάνο που θα εξασφαλίσει ένα αποτέλεσμα αρμονικό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Τα πιο συχνά αισθητικά προβλήματα της μύτης που μπορούν να διορθωθούν με τη χειρουργική επέμβαση της ρινοπλαστικής είναι επιγραμματικά τα παρακάτω:

 1. Χοντρή/φαρδιά κορυφή
 2. Πτωτική κορυφή (δηλ. κορυφή με κλίση προς τα κάτω)
 3. Καμπούρα (ύβος)
 4. Στραβή μύτη
 5. Φαρδιά μύτη
 6. Μακριά μύτη
 7. Φαρδιά ρουθούνια
 8. Δυσμορφίες και ασυμμετρίες της μύτης που προκύπτουν από τραυματισμό ή αποτυχημένη προηγούμενη επέμβαση


  Έχετε ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας!

  Ενδιαφέρεστε για:
  ΡινοπλαστικήΠλαστική Ρινικού Διαφράγματος

  Ποια λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με την Πλαστική στη Μύτη; 

  Η αναπνοή είναι η σημαντικότερη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Πλήθος λειτουργικών και ανατομικών προβλημάτων της μύτης προκαλούν σημαντικές δυσκολίες στη διαδικασία της αναπνοής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ένας κοινός ιατρικός λόγος, λοιπόν, πέραν του αισθητικού, για τη ρινοπλαστική είναι η δυσκολία στην αναπνοή μέσω της μύτης. Αυτή η ρινική απόφραξη τις περισσότερες φορές οφείλεται στη σκολίωση του ρινικού διαφράγματος ή αλλιώς στο στραβό διάφραγμα.

  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

  210 69 90 484 & 6944 221 223

   

  Συνήθως, οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν συμπτώματα όπως:

  • Δυσκολία στη ρινική αναπνοή κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και στην κατάκλιση
  • Αίσθημα ρινικής συμφόρησης και πονοκεφάλους
  • Ροχαλητό και επεισόδια άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου (υπνική άπνοια)
  • Συχνές λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (ρινίτιδα, ωτίτιδα, ιγμορίτιδα, λαρυγγίτιδα)
  • Αλλοιώσεις στη φωνή λόγω προβληματικής αναπνοής
  • Ξηρότητατου ρινικού βλεννογόνου που προδιαθέτει σε αιμορραγίες από τη μύτη (ρινορραγίες).

  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

  210 69 90 484 & 6944 221 223

  Όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν οριστικά με τη χειρουργική επέμβαση της πλαστικής του ρινικού διαφράγματος. Στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, ταυτόχρονα με τον ευθειασμό ενός στραβού ρινικού διαφράγματος, είναι δυνατό να αντιμετωπισθούν ποικίλα άλλα προβλήματα που παρουσιάζονται στη ρινική κοιλότητα. Αυτά μπορεί να είναι:

  Πλαστική Μύτης Πλαστική Μύτης

  Ποιος είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για Πλαστική στη Μύτη;

  Κατάλληλος υποψήφιος για την πλαστική στη μύτη είναι κάθε άνδρας ή γυναίκα που ενοχλείται από την εξωτερική εμφάνιση της μύτης του/ της και/ ή δυσκολεύεται να αναπνεύσει από αυτή.

  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ασθενής να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες. Θα πρέπει δηλαδή να αναζητά μία βελτίωση της εμφάνισης και της ποιότητας της ζωής του και όχι μία μύτη που έχει δει στην τηλεόραση ή σε ένα περιοδικό και η οποία μπορεί να μοιάζει «ξένη» πάνω στο πρόσωπό του.

  Όσον αφορά την ηλικία, μία λειτουργική ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί σε γυναίκες αφού συμπληρώσουν το 16ο έτος της ηλικίας τους. Στους άνδρες η κατάλληλη ηλικία είναι μετά τα 18 έτη οπότε και έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της μύτης. Με την προϋπόθεση πως δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας που απαγορεύουν το να υποβληθεί κάποιος σε χειρουργική επέμβαση , δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας γι’ αυτήν τη διαδικασία.

  Πλαστική Μύτης

  Λεπτομέρειες για την Πλαστική Μύτης

  • Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Με αυτόν τον τρόπο, αφενός εξασφαλίζεται η ομαλότητα της διαδικασίας και αφετέρου μειώνεται στο ελάχιστο ο πόνος και η ταλαιπωρία του ασθενούς.
  • Η διάρκεια της επέμβασης, εξαρτάται από το πόσες και ποιες ανατομικές δομές της μύτης πρέπει να διορθωθούν προκειμένου να επιτευχθεί το άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές είναι μία απολύτως ασφαλής διαδικασία, η οποία ολοκληρώνεται εντός 1,5 – 3 ωρών.
  • O ασθενής παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο μερικές ώρες μετά την επέμβαση ή εναλλακτικά μπορεί να παραμείνει για μία νύχτα. Τις πρώτες 7 ημέρες εφαρμόζεται στη μύτη ένας εξωτερικός νάρθηκας, ο οποίος στη συνέχεια αφαιρείται στο ιατρείο.
  • Το μετεγχειρητικό πρήξιμο υποχωρεί με θεαματικά γρήγορο ρυθμό από το μέσο της τρίτης μετεγχειρητικής ημέρας, επιτρέποντας στον ασθενή να ασχοληθεί με ελαφριές εργασίες.
  • Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη, λόγω της γενικής αναισθησίας. Μετά από την επέμβαση απαιτούνται ελάχιστα ή καθόλου παυσίπονα για τις μικρές ενοχλήσεις που μπορεί να νιώσει ο ασθενής στη μύτη του.

  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

  210 69 90 484 & 6944 221 223

  Κριτικές

  Άψογος γιατρός και άνθρωπος. Ο "Πραξιτέλης" της μύτης λειτουργικά και αισθητικά!!!

  Κώστας Π.

  Όσα ευχαριστώ και να πω θα είναι λίγα, είχα μεγάλο πρόβλημα με το κόκκαλο της μύτης και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.
  Πέρα από τον επαγγελματισμό, ο ιατρός είναι πολύ μοντέρνος και φοβερά άνετος με αυτό που κάνει, το οποίο κάνει όλη την διαδικασία, πριν και μετά το χειρουργείο, πολύ ευχάριστη.

  Ένις Ντ.

  Το αποτέλεσμα της επέμβασης άψογο! Ο γιατρός καταπληκτικός! Τον ευχαριστώ για όλα!

  Ναυσικά Κ.

  Εξαιρετικός ιατρός, άκρως καταρτισμένος στη ρινοπλαστική!!! Από μια και μόνο επίσκεψη πείστηκα για τις ικανότητές του και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υποβλήθηκα σε επέμβαση διαφράγματος και ρινοπλαστικής. Η επιλογή μου με δικαίωσε και η αυτοπεποίθησή μου κορυφώθηκε στα ύψη! Σας ευχαριστώ!!!

  Μαριάννα Μ.

  Υποβλήθηκα σε ανοιχτή ρινοπλαστική από τον κο Τσούνη πριν από ένα μήνα και το αποτέλεσμα απλά με έχει ενθουσιάσει! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

  Βίκυ Ο.

  Υποβλήθηκα σε επέμβαση Ρινοπλαστικής και Διαφράγματος από τον κο Τσούνη. Από την αρχή ήταν σαφής και ακριβής. Όλα έγιναν όπως ακριβώς μου είχε εξηγήσει, χωρίς καμία ταλαιπωρία. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι τέλειο και απόλυτα φυσικό και επιτέλους αναπνέω!

  Ελένη Μ.

  Πώς θα επιλέξω τον κατάλληλο χειρουργό;

  Ο κατάλληλος χειρουργός για την πραγματοποίηση μιας πλαστικής στη μύτη είναι ο εξειδικευμένος Ρινοχειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος ο οποίος θα έχει άριστη γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας της μύτης. Η εμπειρία και η χειρουργική του κατάρτιση όσον αφορά το χειρισμό των λεπτών ανατομικών δομών της ρινός, είναι τα στοιχεία που θα αναβαθμίσουν το τελικό αποτέλεσμα, από ικανοποιητικό σε άριστο.

  Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης να οικοδομηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ γιατρού και ασθενή. Η ειλικρίνεια στο προεγχειρητικό ραντεβού, καθώς και η λεπτομερής συζήτηση όλων των παραμέτρων που αφορούν το χειρουργείο αλλά και τη μετεγχειρητική περίοδο αποτελούν τις βάσεις για ένα τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τόσο τον ασθενή όσο και το χειρουργό του.

  Οι πιο συνηθισμένες αισθητικές ανωμαλίες που διορθώνονται είναι οι εξής: ύβος, χοντρή ή πτωτική κορυφή, μία λοξή ή συνολικά φαρδιά μύτη, ανωμαλίες και δυσμορφίες λόγω ατυχημάτων ή τραυματισμών. Ταυτόχρονα, με την πλαστική μύτης μπορούμε να διορθώσουμε ένα στραβό ρινικό διάφραγμα, να συρρικνώσουμε τις υπερτροφικές ρινικές κόγχες και να αφαιρέσουμε τους ρινικούς πολύποδες αν υπάρχουν.

  Η συγκεκριμένη επέμβαση έχει νόημα να πραγματοποιηθεί σε κάθε γυναίκα ή άντρα που θεωρεί ότι η μύτη της/του δεν την/τον ικανοποιεί αισθητικά. Ασφαλώς, θα πρέπει να προηγηθεί μία ενδελεχής συζήτηση με τον εξειδικευμένο στη ρινοπλαστική χειρουργό, ώστε να αποσαφηνιστούν όλα τα προβλήματα και να προκύψει ένα σαφές χειρουργικό πλάνο.

  Είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψιν μας ότι μέχρι κάποια ηλικία τα οστά του προσώπου αναπτύσσονται και διαμορφώνονται. Συνεπώς, η πλαστική μύτης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί όταν αυτές οι διαδικασίες ολοκληρωθούν, και η μορφή της μύτης είναι πλέον η τελική. Ηλικιακά αυτό σημαίνει 16-17 χρόνων για τα κορίτσια και 17-18 για τα αγόρια.

  Πρόκειται για μία πολύ ασφαλή επέμβαση. Οι σύγχρονες τεχνικές έχουν μειώσει δραματικά τον κίνδυνο επιπλοκών αφού η όλη διαδικασία γίνεται με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο και με προσήλωση στη λεπτομέρεια. Συγχρόνως, η γενική αναισθησία στις μέρες μας προσφέρει ιδανικές συνθήκες χειρουργείου και διαρκή παρακολούθηση των ζωτικών σημείων του ασθενή.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόστος της επέμβασης εξαρτάται από τη βαρύτητα του προβλήματος. Στις μέρες μας, αν κάποιος κάνει μία σωστή έρευνα, μπορεί να υποβληθεί σε μία επιτυχημένη πλαστική μύτης σε μία λογική τιμή. Προσοχή όμως! Η επιλογή σας δε θα πρέπει να βασιστεί στο κόστος, αλλά στην εμπιστοσύνη που θα σας αποπνεύσει ο υποψήφιος χειρουργός σας μετά από μία συνάντηση μαζί του.

  Επικοινωνία Επικοικοινωνία