Ρινοπλαστική – Πώς Να Eξασφαλίσετε Το Kαλύτερο Aποτέλεσμα

[content_table]
Ρινοπλαστική - Πώς Να Εξασφαλίσετε Το Καλύτερο Αποτέλεσμα

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας η ρινοπλαστική αποτελεί μία χειρουργική επέμβαση ολοένα και πιο δημοφιλή. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που τη συνοδεύουν σε συνδυασμό με τη διαρκώς αυξανόμενη προβολή της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης την έχουν κατά κάποιο τρόπο «απομυθοποιήσει». Ο καθένας μπορεί πλέον να βρει μια πληθώρα πληροφοριών για το ίδιο το χειρουργείο αλλά και για την αποθεραπεία μετά από αυτό. Όμως, σε μία αγορά που μεγαλώνει, κάνουν την εμφάνισή τους και μία σειρά από ανακριβείς ή και παραπλανητικές αναφορές σχετικά με τη συγκεκριμένη επέμβαση. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες πρακτικές συμβουλές για το πώς πρέπει να κινηθείτε ώστε να εξασφαλίσετε ότι η ρινοπλαστική σας θα γίνει στα σωστά χειρουργικά χέρια και θα σας προσφέρει το αποτέλεσμα που ονειρεύεστε.

1. Επισκεφτείτε έναν εξειδικευμένο ρινοχειρουργό

Η ρινοπλαστική αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο δύσκολη και περίπλοκη επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Στη μύτη, ακόμη και τα χιλιοστά παίζουν τεράστιο ρόλο στο τελικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό πρέπει να αναζητήσετε έναν ρινοχειρουργό που εξειδικεύεται στην πλαστική μύτης και πραγματοποιεί συχνά τη συγκεκριμένη επέμβαση. Είναι αδιαπραγμάτευτος κανόνας ότι ο χειρουργός πρέπει να διαθέτει ειδική εκπαίδευση η οποία τον καθιστά άριστο γνώστη της ανατομίας και της φυσιολογίας της ρινός. Μόνο έτσι μπορεί να πετύχει ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με μία ελεύθερη και ανεμπόδιστη ρινική αναπνοή.

2. Δείτε φωτογραφίες ρινοπλαστικής πριν και μετά καθώς και κριτικές ασθενών

Οι φωτογραφίες ρινοπλαστικής πριν και μετά από προηγούμενα χειρουργεία θα σας δώσουν μία πρώτη αίσθηση της φιλοσοφίας του χειρουργού. Για παράδειγμα θα καταλάβετε με ποιο τρόπο προσεγγίζει τις γυναικείες και πώς τις αντρικές μύτες, αν τα αποτελέσματα είναι φυσικά κτλ. Οι περισσότεροι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να σας δείξουν περισσότερες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

Οι κριτικές των ασθενών που υπάρχουν στο διαδίκτυο, σας δίνουν επίσης μία ιδέα για το ποια είναι η αλληλεπίδραση του χειρουργού με τους ασθενείς του. Ασφαλώς, τίποτα δεν υποκαθιστά την απευθείας επαφή μαζί του και τη σχέση που μπορείτε εσείς να αναπτύξετε.

Ρινοπλαστική - Πώς Να Εξασφαλίσετε Το Καλύτερο Αποτέλεσμα

3. Μιλήστε με ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ρινοπλαστική από τον χειρουργό που σας ενδιαφέρει

Μία κουβέντα με ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ρινοπλαστική από τον χειρουργό που σκέφτεστε να επιλέξετε θα σας βοηθήσει να μάθετε από πρώτο χέρι πώς πήγε το χειρουργείο, τι να περιμένετε κατά τη μετεγχειρητική περίοδο και γενικά τη συνολική αντιμετώπιση από το γιατρό και την ομάδα του.

4. Βεβαιωθείτε ότι νιώθετε άνετα και ότι επικοινωνείτε αποτελεσματικά με το χειρουργό σας

Η άνεση και η καλή επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενή αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης. Μόνο έτσι, θα γίνουν σαφείς οι επιθυμίες του ασθενή από τη μία και οι δυνατότητες του χειρουργού από την άλλη. Μαζί θα θέσουν τους στόχους και στη συνέχεια θα βαδίσουν το μονοπάτι του χειρουργείου και της αποθεραπείας με πλήρη σύμπνοια και συνεννόηση.

5. Αντιμετωπίστε τη ρινοπλαστική και την μετεγχειρητική περίοδο με υπευθυνότητα

Η ρινοπλαστική είναι μία επένδυση στον εαυτό σας. Γι’ αυτό είναι μία πολύ προσωπική απόφαση την οποία δεν πρέπει να πάρετε βιαστικά και χωρίς σκέψη. Ερευνήστε, δείτε, ρωτήστε, επισκεφτείτε αξιόλογους χειρουργούς και πάνω απ’ όλα κρίνετε.

Επίσης, η προσήλωση στις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες είναι πολύ σημαντική για το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

Ρινοπλαστική - Πώς Να Εξασφαλίσετε Το Καλύτερο Αποτέλεσμα Ρινοπλαστική - Πώς Να Εξασφαλίσετε Το Καλύτερο Αποτέλεσμα

6. Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες

Οι ρεαλιστικές προσδοκίες από μέρους σας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσετε σε μία επέμβαση όπως αυτή. Η μύτη είναι ένα λεπτό και πολύπλοκο όργανο και τα χαρακτηριστικά της είναι μοναδικά για το κάθε άτομο. Επομένως, δε θα πρέπει να πιστεύετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε τη μύτη του αγαπημένου σας τραγουδιστή ή ενός ηθοποιού που θαυμάζετε. Αντ’ αυτού, η ρινοπλαστική θα βελτιώσει αισθητά τα δικά σας χαρακτηριστικά και θα σας προσφέρει μία μύτη όμορφη και λειτουργική που ταιριάζει στο πρόσωπό σας.

7. Μην επιλέγετε το χειρουργό σας με βάση την τιμή.

Οι τιμές της πλαστικής στη μύτη κυμαίνονται πολύ στις μέρες μας, κυρίως εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των χειρουργών που προσφέρουν την επέμβαση. Η συμβουλή μας είναι να μην αποτελέσει η τιμή το βασικό σας κριτήριο. Συνήθως, το πολύ φτηνό δεν συμβαδίζει με το ποιοτικό και προκειμένου να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε παραπάνω χρήματα σε σχέση με την πιο χαμηλή τιμή που σας έχει προσφερθεί. Από την άλλη δεν θα πρέπει να πιστέψετε ότι μία υψηλή αμοιβή από μόνη της θα σας εξασφαλίσει την επιτυχία. Αυτό που θα πρέπει να αποτελεί κύριο γνώμονα στην έρευνά σας είναι η αναζήτηση ενός χειρουργού που διαθέτει την απαιτούμενη εκπαίδευση και εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο χειρουργικό πεδίο. Εξίσου σημαντικό είναι να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και να μπορείτε να επικοινωνήσετε άνετα μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο ρινοχειρουργό που θα σας προσφέρει ένα άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα σε μία λογική τιμή.

8. Αποφύγετε τις δωρεάν επισκέψεις

Ίσως έχετε δει ότι κάποιοι γιατροί προσφέρουν δωρεάν την πρώτη επίσκεψη σε όσους ενδιαφέρονται για ρινοπλαστική. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για έναν τρόπο προσέλκυσης ασθενών από λιγότερο έμπειρους και εξειδικευμένους χειρουργούς. Η ρινοπλαστική είναι μία ολόκληρη διαδικασία που στηρίζεται στη λεπτομέρεια και ξεκινά από την πρώτη κιόλας επίσκεψη στο ιατρείο. Κατά τη διάρκειά της ο καταρτισμένος ρινοχειρουργός θα σας εξετάσει με επιμέλεια, θα προβεί σε ενδοσκόπηση της μύτης σας, θα σας ακούσει και θα συζητήσει μαζί σας ήρεμα και με υπομονή. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό αυτό απαιτεί σημαντικό χρόνο. Δε θα προτιμούσατε έναν χειρουργό που δίνει αξία στην όλη διαδικασία; Ένα λογικό αντίτιμο δείχνει επαγγελματισμό και ειλικρίνεια, χαρακτηριστικά που θα λειτουργήσουν αναμφίβολα προς όφελος του ασθενή κατά τη διάρκεια της επέμβασης και της αποθεραπείας. Εξάλλου αν αποφασίσετε να προχωρήσετε στην επέμβαση οι περισσότεροι χειρουργοί θα ενσωματώσουν το κόστος της αρχικής επίσκεψης στην τιμή της ρινοπλαστικής, οπότε στην πράξη πρόκειται για μία δωρεάν επίσκεψη.

9. Να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε «μαγικές» τεχνικές

Δυστυχώς, στο διαδίκτυο κάνουν την εμφάνισή τους αρκετές «μαγικές τεχνικές» οι οποίες δήθεν προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα άμεσα, χωρίς καμία ταλαιπωρία και πολύ οικονομικά. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιες πρακτικές προκειμένου να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα πρέπει να θυμάστε ότι:

  • δεν υπάρχουν μαγικοί νάρθηκες που μεταμορφώνουν τη μύτη
  • το laser, οι υπέρηχοι και οι ραδιοσυχνότητες επί της ουσίας έχουν θέση μόνο στη συρρίκνωση των ρινικών κογχών και όχι στη ρινοπλαστική αυτή καθαυτή
  • έστω και ένα ήπιο οίδημα είναι αναπόφευκτο
  • η αναπνοή χρειάζεται κάποιες μέρες για να αποκατασταθεί πλήρως
  • στη συγκεκριμένη επέμβαση η υπερβολική ταχύτητα μάλλον δείχνει λιγότερη προσήλωση στη λεπτομέρεια παρά χειρουργική δεινότητα

Είναι χρέος του γιατρού να είναι ειλικρινής και κατατοπιστικός αλλά από την άλλη είναι και ευθύνη του ασθενή να επιλέξει σωστά το χειρουργό που θα του προσφέρει το αποτέλεσμα που επιζητεί.

Επικοινωνία Επικοινωνία