Ρινοπλαστική Στους Άντρες

[content_table]
Ρινοπλαστική Στους Άντρες

Η ρινοπλαστική στους άντρες αποτελεί μία επέμβαση η οποία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο. Τους προσφέρει την ευκαιρία να βελτιώσουν το σχήμα της μύτης τους και μέσω αυτού να αναβαθμίσουν την αισθητική ολόκληρου του προσώπου τους. Την ίδια στιγμή έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν και μια σειρά από λειτουργικά προβλήματα, αποκτώντας έτσι ελεύθερη αναπνοή. Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα βασικά στοιχεία της επέμβασης που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη φιλοσοφία της καθώς και τα οφέλη που προσφέρει.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6944 221 223

Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

Ρινοπλαστική στους άντρες: Πιο συχνή απ’ όσο πιστεύετε.

Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άντρες υποβάλλονται σε ρινοπλαστική. Μάλιστα υπολογίζεται ότι η πλαστική μύτης αποτελεί το 25% όλων των αισθητικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται σε άντρες. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Πλαστικών Χειρουργών (American Society of Plastic Surgeons) το 2017 πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική περισσότερες από 52.000 ρινοπλαστικές σε άντρες. Αυτό σημαίνει ότι το ¼ των χειρουργείων πλαστικής στη μύτη αφορούσε άρρενες και τα ¾  γυναίκες.

Ρινοπλαστική για άντρες: Σε τι διαφέρει σε σχέση με τις γυναίκες;

Η ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία είναι ξεχωριστή για κάθε άνθρωπο και εξατομικεύεται ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενή. Εντούτοις, διέπεται από ορισμένους βασικούς κανόνες οι οποίοι είναι κοινά αποδεκτοί και εφοδιάζουν το χειρουργό με κάποιες βασικές κατευθύνσεις. Υπό αυτό το πρίσμα η αισθητική προσέγγιση της πλαστικής μύτης στους άντρες σε σχέση με την ίδια επέμβαση στις γυναίκες διαφέρει στα παρακάτω σημεία:

  • Η γωνία που σχηματίζεται μεταξύ του άνω χείλους και της στυλίδας της μύτης στους άντρες επιδιώκουμε να είναι γύρω στις 90ο ενώ αντίθετα στις γυναίκες μεταξύ 95ο και 110ο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις γυναίκες είναι αποδεκτή μία κορυφή με μία ελαφριά στροφή προς τα πάνω (σε καμία περίπτωση μία υπερβολικά σηκωμένη «γαλλική μύτη») ενώ αντίθετα στους άνδρες θέλουμε μία κορυφή σε ορθή γωνία με το υπόλοιπο πρόσωπο.
  • Στις γυναίκες συνήθως επιδιώκουμε η ράχη της μύτης να βρίσκεται ελαφρώς πιο χαμηλά (1-2mm) σε σχέση με την κορυφή. Αυτό προσδίδει στη μύτη μια θηλυκότητα και μία «χάρη» η οποία κολακεύει το γυναικείο πρόσωπο και του δίνει νεανικότητα. Αντίθετα, στους άντρες θέλουμε ένα ευθύ, «δυνατό», αντρικό προφίλ το οποίο επιτυγχάνεται με μία ράχη η οποία βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την κορυφή.
  • Στους άνδρες σε γενικές γραμμές, ανάλογα και με το ύψος και τα υπόλοιπα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του καθενός, η μύτη μπορεί να είναι πιο φαρδιά και πιο προβάλλουσα σε σχέση με τις γυναίκες. Πάντα βέβαια σε πλήρη αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και με γνώμονα τη διαρκή αξιολόγηση των αλλαγών που επιφέρουμε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ρινοπλαστική Στους Άντρες Ρινοπλαστική Στους Άντρες

Με λίγα λόγια, η ρινοπλαστική στους άντρες πρέπει να γίνει με τρόπο που να διορθώνει τα αισθητικά προβλήματα της μύτης αλλά την ίδια στιγμή να της προσδίδει μία αρρενωπή εμφάνιση. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις που η επέμβαση γίνεται για αυτόν ακριβώς το λόγο: για να αποκαταστήσουμε την υπερβολική αφαίρεση χόνδρου ή οστού από μία αντρική μύτη που έγινε κατά τη διάρκεια μίας αποτυχημένης ρινοπλαστικής και η οποία την κάνει να φαίνεται μικρή και θηλυκή. Ο έμπειρος και καταρτισμένος ρινοχειρουργός φροντίζει εξαρχής να σεβαστεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αντρικής μύτης και να την κάνει απόλυτα φυσική και ταιριαστή στην προσωπικότητα του ασθενή του.

Ρινοπλαστική στους άντρες: Μπορεί ταυτόχρονα να διορθωθεί και η αναπνοή μου;

Η ρινοπλαστική στους άντρες, όπως και στις γυναίκες, μπορεί ταυτόχρονα με το αισθητικό πρόβλημα της μύτης να διορθώσει και οποιοδήποτε ζήτημα υπάρχει με την αναπνοή του ασθενή. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τη λειτουργική ρινοπλαστική. Πρόκειται για την επέμβαση η οποία στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, ανάλογα με το ανατομικό λειτουργικό πρόβλημα που υφίσταται, συνδυάζεται με μία ή περισσότερες από τις παρακάτω επεμβάσεις:

Μάλιστα, είναι γεγονός ότι πολλοί άντρες προχωρούν σε αισθητική πλαστική μύτης με αφορμή κάποια δυσκολία που έχουν στην αναπνοή τους π.χ. εξαιτίας μίας σκολίωσης ρινικού διαφράγματος. Ο άρτια εκπαιδευμένος ρινοχειρουργός μπορεί να εγγυηθεί ότι θα προσφέρει στον ασθενή του ταυτόχρονα μία ανανεωμένη εμφάνιση και μία φυσιολογική αναπνοή.

Ρινοπλαστική Στους ΆντρεςΡινοπλαστική στους άντρες: Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος;

Τα πιο συνηθισμένα ανατομικά προβλήματα που καθιστούν κάποιον κατάλληλο υποψήφιο για να υποβληθεί σε ρινοπλαστική είναι τα παρακάτω:

  • Καμπούρα (ύβος)
  • Χοντρή κορυφή
  • Πεσμένη κορυφή
  • Στραβή μύτη είτε εκ γενετής είτε μετά από κάποιο τραυματισμό
  • Υπερβολικά φαρδιά ή στενή μύτη
  • Φαρδιά ρουθούνια
  • Κοντή μύτη με υπερβολική στροφή της κορυφής προς τα πάνω

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να υποβληθώ στην επέμβαση;

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί ένας ασθενής στη συγκεκριμένη επέμβαση είναι να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σκελετού της μύτης του. Στους άντρες αυτό συμβαίνει στην ηλικία των 17-18 ετών. Επομένως από την ηλικία αυτή και μετά μπορεί κάποιος να υποβληθεί με ασφάλεια σε πλαστική μύτης. Ανώτατο ηλικιακό όριο δεν υπάρχει.

Ρινοπλαστική στους άντρες: Ποιος γιατρός είναι ο κατάλληλος;

Ο γιατρός που θα αναλάβει τη ρινοπλαστική σας θα πρέπει να έχει ειδική εκπαίδευση και εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Μόνο έτσι θα είναι σε θέση να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης επέμβασης και να σας προσφέρει ένα φυσικό και καλαίσθητο τελικό αποτέλεσμα. Την ίδια στιγμή, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχει βαθιά γνώση της ανατομίας και τη φυσιολογίας της μύτης έτσι ώστε να μπορεί να διορθώσει οποιοδήποτε λειτουργικό πρόβλημα δυσκολεύει την αναπνοή σας. Για αυτούς τους λόγους ο εξειδικευμένος ρινοχειρουργός ωρλ είναι αναμφισβήτητα ο πλέον κατάλληλος χειρουργός για να αναλάβει με ασφάλεια την ταυτόχρονη αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση της μύτης σας.

Ρινοπλαστική για άντρες: Τι πρέπει να προσέχω πριν και μετά το χειρουργείο;

Στη ρινοπλαστική για άντρες, όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει κάποιες απλές συστάσεις που θα του δώσει ο γιατρός του. Αυτές δεν είναι άλλες από τις κλασικές οδηγίες πριν και μετά το χειρουργείο που ισχύουν για κάθε επέμβαση πλαστικής στη μύτη.

 

Επικοινωνία Επικοινωνία

[/question_page]