Στραβή Μύτη

[content_table]
Στραβή Μύτη

Η στραβή μύτη αφορά σε μία ανατομική δυσμορφία της ρινός, η οποία είναι είτε αποτέλεσμα συγγενούς ανωμαλίας είτε επίκτητη. Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένους ανθρώπους η στραβή μύτη παρουσιάζεται εκ γενετής. Μπορεί όμως  να προκύψει και στην πορεία της ζωής ενός ανθρώπου εξαιτίας κάποιου εξωτερικού παράγοντα, όπως είναι ένας τραυματισμός.
Αυτή η ανατομική ανωμαλία της μύτης συχνά παρουσιάζεται μόνο στο εσωτερικό της, χωρίς να γίνεται αντιληπτή εξωτερικά. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που η μύτη παρεκκλίνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργεί μία ορατή εξωτερική δυσμορφία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6944 221 223

Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

Στραβή Μύτη & Σκολίωση Ρινικού Διαφράγματος

Η στραβή μύτη μπορεί να οφείλεται σε σκολίωση ρινικού διαφράγματος, σε συνδυασμό με μία παρέκκλιση των ρινικών οστών.

Το ρινικό διάφραγμα είναι ένα βασικό δομικό ανατομικό στοιχείο της μύτης. Αποτελείται από χόνδρινο και οστέινο τμήμα και η φυσιολογική του θέση είναι στο μέσο. Ιδανικά είναι ευθύ και χωρίζει τη μύτη στις δύο ρινικές θαλάμες, επιτρέποντας την ομαλή ροή του αέρα δια μέσου αυτών. Στις περιπτώσεις όπου το διάφραγμα παρεκκλίνει προς τη μία ή την άλλη πλευρά, παρατηρείται στένωση της μίας ρινικής θαλάμης και δυσκολία στην αναπνοή. Όταν το διάφραγμα είναι πολύ στραβό, συχνά επηρεάζει και την εξωτερική εμφάνιση της μύτης «παρεμβαίνοντας», με αυτόν τον τρόπο, στη συνολική εικόνα του προσώπου.

Η σκολίωση ρινικού διαφράγματος και η εξωτερική δυσμορφία της μύτης που προκαλεί, χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης. Η επέμβαση που θα επιλέξουμε να πραγματοποιήσουμε οφείλει να διορθώσει τόσο το λειτουργικό όσο και το αισθητικό πρόβλημα που δημιουργείται.

Ποια προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η στραβή μύτη;

Τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από μία στραβή μύτη είναι τα εξής:

  • Δυσκολία στην αναπνοή από τη μύτη
  • Αισθητικό πρόβλημα λόγω της εξωτερικής δυσμορφίας της μύτης
  • Ήπιο ή έντονο ροχαλητό κατά τη διάρκεια του ύπνου
  • Υπνική άπνοια δηλ. διακοπή της αναπνοής κατά τον ύπνο
  • Κόπωση (ως αποτέλεσμα κακής ποιότητας ύπνου και δυσχέρειας ρινικής αναπνοής)
  • Ξηροστομία και συχνές φαρυγγίτιδες λόγω αναπνοής από το στόμα
  • Πονοκέφαλοι
  • Συχνά επεισόδια ιγμορίτιδας
  • Μειωμένη όσφρηση
  • Ξηρότητα στο βλεννογόνο τη μύτης και ρινορραγίες

Πώς μπορεί να διορθωθεί η στραβή μύτη;

Η αποκατάσταση μίας στραβής μύτης γίνεται αποκλειστικά μέσω της λειτουργικής ρινοπλαστικής. Πρόκειται για μία συνδυαστική χειρουργική επέμβαση κατά την οποία πραγματοποιούνται η ρινοπλαστική και η πλαστική ρινικού διαφράγματος στον ίδιο χειρουργικό χρόνο.

Στραβή Μύτη Στραβή Μύτη

Ο ασθενής πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του κατάλληλου χειρουργού, καθώς ο ρόλος του είναι καθοριστικός για το τελικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό η επέμβαση να διενεργείται από έμπειρο ρινοχειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο, με ειδίκευση στη ρινοπλαστική. Ο τελευταίος είναι σε θέση να διαγνώσει με ακρίβεια τις ανατομικές δυσμορφίες της μύτης και να υλοποιήσει τις κατάλληλες χειρουργικές τεχνικές προκειμένου να τις διορθώσει.

Η λειτουργική ρινοπλαστική για την αποκατάσταση της στραβής μύτης αποτελεί μία επέμβαση αυξημένης δυσκολίας και υψηλών απαιτήσεων. Ο ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος, στις περισσότερες περιπτώσεις, συνδυάζεται με την επαναφορά των ρινικών οστών στη μέση γραμμή και με ανάλογους λεπτούς χειρισμούς στην κορυφή της μύτης. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα, που απαιτείται η χρήση χόνδρινων μοσχευμάτων προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η έμπειρη «ματιά» του εξειδικευμένου χειρουργού σε συνδυασμό με την άριστη τεχνογνωσία του, διασφαλίζουν μία ομαλή διαδικασία και εγγυώνται ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Η ΄νέα’ μύτη του ασθενή χαρακτηρίζεται πλέον από άριστη λειτουργία και ελκυστική εμφάνιση. Η ανασφάλεια που προέκυπτε λόγω της εμφανώς στραβής μύτης του ανήκει στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή αναπνέει ελεύθερα και μπορεί να απολαμβάνει ποιοτικό ύπνο και ανεμπόδιστη φυσική δραστηριότητα. Αυτή ακριβώς είναι και η διπλή αξία της λειτουργικής ρινοπλαστικής. Ομορφιά και ευεξία!

Επικοινωνία Επικοικοινωνία

[/question_page]