Ρινοπλαστική: Κόστος & Άλλες Συχνές Ερωτήσεις

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

  Ρινοπλαστική Κόστος

  Πολλοί υποψήφιοι ασθενείς για ρινοπλαστική έχουν μία σειρά από ερωτήσεις σχετικά με το κόστος αλλά και άλλες λεπτομέρειες της επέμβασης. Ο βασικός λόγος είναι ότι στις μέρες μας η πλαστική στη μύτη γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Η αλματώδης εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών και η απλούστευση της όλης διαδικασίας μπορεί να εγγυηθεί άριστα αποτελέσματα με ελάχιστη ταλαιπωρία. Ας δούμε όμως μερικές από τις βασικές ερωτήσεις που έχει κάθε άνθρωπος που σκέφτεται να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση.

  1. Ποιο είναι το κόστος της ρινοπλαστικής;

  Το κόστος της ρινοπλαστικής εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες. Την πολυπλοκότητα του κάθε περιστατικού και την εκπαίδευση και εμπειρία του χειρουργού. Στις μέρες μας, η συγκεκριμένη επέμβαση δεν αποτελεί πλέον πολυτέλεια των λίγων. Αντιθέτως, απευθύνεται σε όλους. Στην κλινική μας φροντίζουμε ώστε το κόστος να είναι προσιτό για το σύνολο των ασθενών μας. Παράλληλα, διατηρούμε τις υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών μας, χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στην ποιότητα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη χαρά μιας επιτυχημένης ρινοπλαστικής σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε.

   

  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

  210 69 90 484 & 6944 221 223

  Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

  2. Μπορεί η ιδιωτική μου ασφάλεια να καλύψει το κόστος της ρινοπλαστικής;

  Συνήθως, οι ιδιωτικές ασφάλειες δεν καλύπτουν το κόστος της ρινοπλαστικής. Καλύπτουν όμως το κόστος της πλαστικής ρινικού διαφράγματος. Σε περίπτωση που ο ασθενής χρειάζεται ταυτόχρονα και τις δύο επεμβάσεις (που είναι και το συνηθέστερο), επιβαρύνεται μόνο ένα πολύ μικρότερο επιπλέον κόστος για την ρινοπλαστική. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι ο γιατρός να συντάσσει πριν το χειρουργείο μία γνωμάτευση προς την ασφαλιστική εταιρία. Σε αυτή θα εξηγεί αναλυτικά τις επεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν. Με τη σειρά της η ασφαλιστική εγκρίνει τη διαδικασία και έτσι ο ασθενής είναι εξασφαλισμένος ότι θα καλυφθεί.

  Ρινοπλαστική Κόστος Ρινοπλαστική Κόστος

  3. Θα χρειαστεί να μείνω στο νοσοκομείο μετά το χειρουργείο;

  Σχεδόν κάθε ασθενής που έχει υποβληθεί σε ρινοπλαστική είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του την ημέρα της επέμβασης. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό εξαιτίας κάποιου αισθήματος ναυτίας που μπορεί να αισθάνονται ορισμένοι. Παρόλα αυτά, είναι θεμιτό, ακόμη και χωρίς κανένα πρόβλημα, οι ασθενείς να παραμένουν το πρώτο βράδυ στην κλινική. Η λογική είναι να βρίσκονται σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον όπου θα έχουν τη φροντίδα εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού και του ρινοχειρουργού τους, κάθε στιγμή. Βέβαια, την τελική απόφαση θα την πάρει ο ίδιος ο ασθενής.

  4. Προκαλεί πόνο η επέμβαση;

  Πολλοί ασθενείς πιστεύουν ότι η επέμβαση πονάει. Η απάντηση είναι όχι. Η πλαστική στη μύτη είναι μία ανώδυνη χειρουργική επέμβαση. Οι ασθενείς χρειάζονται να πάρουν ελάχιστα παυσίπονα μετά το χειρουργείο, για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έχουν βέβαια ένα αίσθημα ‘βάρους’ και ΄πίεσης’ στη μύτη τους για τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες. Σε καμία όμως περίπτωση δε νιώθουν πόνο.

  5. Θα υπάρχουν γάζες μέσα στη μύτη μου μόλις ξυπνήσω;

  Μόλις ο ασθενής ξυπνήσει δεν θα υπάρχουν γάζες μέσα στη μύτη του. Οι περιγραφές που αναφέρουν την ύπαρξη γαζών στη μύτη και στον πόνο που προκαλεί η αφαίρεσή τους ανήκουν στο παρελθόν. Στη σύγχρονη ρινοπλαστική είτε δεν τοποθετείται κανένας πωματισμός είτε τοποθετείται ένας πολύ απαλό ‘σφουγγαράκι’. Το τελευταίο αφαιρείται σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το τέλος της επέμβασης. Σύμφωνα με τους ασθενείς, προκαλεί από ελάχιστη έως καμία ενόχληση.

  6. Θα υπάρχει πρήξιμο μετά τη ρινοπλαστική;

  Στη σύγχρονη ρινοπλαστική το πρήξιμο είναι ήπιο. Από το μέσον ειδικά της τρίτης μετεγχειρητικής ημέρας και μετά υποχωρεί πολύ γρήγορα. Σε 10 με 12 ημέρες δεν θα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι έχετε χειρουργηθεί. Αξίζει να τονιστεί ότι αυτό το ήπιο τις περισσότερες φορές οίδημα κάτω από τα μάτια είναι αναπόφευκτο όταν η επέμβαση γίνεται με τον σωστό τρόπο. Για το λόγο αυτό συστήνεται στους ασθενείς να είναι πολύ επιφυλακτικοί απέναντι σε ‘μαγικές’ μεθόδους που υπόσχονται άμεση αποκατάσταση χωρίς το παραμικρό πρήξιμο.

  7. Πότε μπορώ να επιστρέψω στη δουλειά μου;

  Ο ασθενής που υποβλήθηκε σε πλαστική μύτης μπορεί να επιστρέψει σε δουλειά γραφείου 3-4 ημέρες μετά την επέμβαση. Φυσικά θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του χειρουργού. Να αποφεύγει δηλαδή την άρση βάρους και την έντονη φυσική δραστηριότητα. Ιδανικά, μία εβδομάδα αποχής από την εργασία, θα του έδινε την ευκαιρία να επιστρέψει σε αυτή χωρίς τον μικρό νάρθηκα στη ράχη της μύτης. Για εργασίες που απαιτούν έντονη σωματική δραστηριότητα (π.χ. μεταφορά βαριών αντικειμένων) συστήνεται απουσία δύο εβδομάδων περίπου.

  Απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη επέμβαση παραμένει η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ γιατρού και ασθενή. Με αυτόν τον τρόπο το κόστος της ρινοπλαστικής όχι μόνο θα είναι λογικό και προσιτό αλλά και θα αξίζει απόλυτα.

  Επικοινωνία Επικοικοινωνία

  [/question_page]