5 Μύθοι Για Τη Ρινοπλαστική

[content_table]

5 Μύθοι Για Τη Ρινοπλαστική

1. Η ρινοπλαστική είναι εύκολη επέμβαση.

Όχι, η ρινοπλαστική δεν είναι εύκολη επέμβαση. Για την ακρίβεια πρόκειται για την πιο απαιτητική και περίπλοκη επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής. Και τούτο γιατί η μύτη είναι μία περίτεχνη δομή στο κέντρο του προσώπου, η οποία έχει τεράστια αισθητική και λειτουργική αξία. Οφείλουμε να τη χειριστούμε με τρόπο ώστε να είναι φυσική και να ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπο του ασθενή. Την ίδια στιγμή, όλα τα χαρακτηριστικά της πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους. Για παράδειγμα, σε πολλές περιπτώσεις αν αφαιρέσουμε την καμπούρα χωρίς να τροποποιήσουμε αναλόγως της κορυφή, αυτή μπορεί να φαίνεται ότι προεξέχει σε σχέση με την υπόλοιπη μύτη. Αντιστρόφως, αν τροποποιήσουμε την κορυφή χωρίς να αγγίξουμε τη ράχη της μύτης, η τελευταία μπορεί να μοιάζει πολύ ψηλή ή πολύ φαρδιά. Ο έμπειρος ρινοχειρουργός οφείλει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια και να εκτιμά κάθε παράμετρο που μπορεί να επηρεάσει τη λεπτή ισορροπία της μύτης.

2. Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής δεν μπορεί να είναι φυσικό.

Ασφαλώς, μία κακή ρινοπλαστική συνοδεύεται από ένα αποτέλεσμα που σε καμία περίπτωση δεν είναι φυσικό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν μύτες οι οποίες είναι μικροσκοπικές και η κορυφή τους έχει υπερβολική στροφή προς τα πάνω. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μία αποτυχημένη ρινοπλαστική αφήνει ασυμμετρίες, δυσμορφίες αλλά και σοβαρά προβλήματα στην αναπνοή.

Αντίθετα, όταν η επέμβαση γίνει στα σωστά χειρουργικά χέρια, με τη φροντίδα και την προσοχή που της αρμόζει δίνει πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό μεταφράζεται σε μία μύτη καλαίσθητη και φυσική, που δεν τραβάει την προσοχή των άλλων με κακό τρόπο αλλά τους αφήνει να εστιάσουν στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου όπως είναι τα μάτια και τα χείλη.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6944 221 223

Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

3. Μπορώ να αποκτήσω τη μύτη κάποιου που έχω δει στην τηλεόραση ή σε ένα περιοδικό.

Ο υποψήφιος για ρινοπλαστική δεν θα πρέπει να πιστεύει ότι μπορεί να αποκτήσει μία μύτη όμοια με αυτή κάποιου άλλου. Και αυτό γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Μία μύτη που μοιάζει τέλεια σε κάποιον, στο πρόσωπο κάποιου άλλου μπορεί να φαντάζει τελείως παράταιρη και αλλόκοτη. Για παράδειγμα μία μύτη με κάποια προς τα πάνω στροφή είναι πιο αποδεκτή σε μία γυναίκα χαμηλότερου ύψους. Αντιθέτως σε μία ψηλή γυναίκα θα φαίνεται αφύσικη. Συνεπώς, η νέα μύτη σας θα πρέπει να ταιριάζει στο δικό σας μοναδικό πρόσωπο και να συμβαδίζει με την προσωπικότητά σας και τα σωματομετρικά σας χαρακτηριστικά.

5 Μύθοι Για Τη Ρινοπλαστική 5 Μύθοι Για Τη Ρινοπλαστική

4. Οποιοσδήποτε πλαστικός χειρουργός μπορεί να πραγματοποιήσει τη ρινοπλαστική μου.

Πώς θα σας φαινόταν αν κάποιος που κάνει κυρίως πλαστικές στήθους αναλάμβανε την επέμβασή σας; Όπως αναφέραμε, η ρινοπλαστική είναι μία ιδιαίτερα περίπλοκη και απαιτητική επέμβαση. Ελάχιστα χιλιοστά μπορούν να επηρεάσουν πάρα πολύ το τελικό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνεται από έναν χειρουργό που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση και ειδικεύεται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Ο πλέον κατάλληλος είναι ο ρινοχειρουργός ωρλ που εξειδικεύεται στη λειτουργική ρινοπλαστική μιας και αυτός είναι σε θέση να αποκαταστήσει ταυτόχρονα τόσο τα αισθητικά όσο και τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης όπως π.χ. ένα στραβό ρινικό διάφραγμα, την υπερτροφία των ρινικών κογχών ή τους ρινικούς πολύποδες.

5. Θέλω να κάνω ρινοπλαστική αλλά φοβάμαι τον πόνο.

Πράγματι, αρκετοί άνθρωποι που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να υποβληθούν σε μία επιτυχημένη ρινοπλαστική διστάζουν να προχωρήσουν μιας και φοβούνται πως θα πονέσουν. Η πραγματικότητα είναι πως η σύγχρονη ρινοπλαστική είναι μία ανώδυνη χειρουργική επέμβαση. Η όλη διαδικασία γίνεται με γενική αναισθησία που εξασφαλίζει ότι ο ασθενής δε νιώθει απολύτως τίποτα στο χειρουργείο. Μετεγχειρητικά, η συντριπτική πλειοψηφία περιγράφει ένα βάρος ή μία ήπια πίεση στην περιοχή της μύτης για λίγα εικοσιτετράωρα, σε καμία όμως περίπτωση πόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παυσίπονα που λαμβάνουν οι ασθενείς είναι ελάχιστα και με σκοπό να μετριάσουν το αίσθημα που περιγράψαμε και όχι επειδή πονάνε. Συνεπώς, είναι κρίμα να στερείται κάποιος μία επέμβαση που μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του εξαιτίας ενός φόβου για κάτι το οποίο δεν υφίσταται. 

Επικοινωνία Επικοινωνία