Ρινοπλαστική: Τι Πρέπει Να Γνωρίζω

[content_table]
Ρινοπλαστική - Τι Πρέπει Να Γνωρίζω

Η Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που γίνεται για τη βελτίωση του σχήματος και γενικά της  εξωτερικής εμφάνισης της μύτης. Ωστόσο, πολύ συχνά η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά στην ταυτόχρονη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της ρινός.
Ιατρικοί λόγοι για να πραγματοποιηθεί μία ρινοπλαστική μπορεί να είναι η διόρθωση των αναπνευστικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη ρινική οδό καθώς και η αποκατάσταση παραμορφώσεων που προκλήθηκαν από κάποιο τραυματισμό ή κάποια γενετική ανωμαλία.

Ο εξειδικευμένος ΩΡΛ – Ρινοχειρουργός Μιχαήλ Τσούνης MD, PhD διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διάγνωση του συνόλου των προβλημάτων της μύτης (τόσο λειτουργικών όσο και αισθητικών) και στη χειρουργική αποκατάστασή τους εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές επεμβατικές τεχνικές.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται κατά τη Ρινοπλαστική;

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής λαμβάνει χώρα σε οργανωμένα νοσηλευτικά κέντρα. Ο ασθενής, μετά το τέλος του χειρουργείου, είτε διανυκτερεύει στην κλινική είτε μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα. Η επέμβαση διενεργείται με γενική αναισθησία η οποία εξασφαλίζει την απουσία οποιασδήποτε ενόχλησης κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Ο χειρουργός ανάλογα με το είδος και την έκταση των ανατομικών ανωμαλιών που πρέπει να διορθώσει επιλέγει είτε την κλειστή είτε την ανοιχτή μέθοδο της ρινοπλαστικής.
Με την κλειστή μέθοδο οι τομές διενεργούνται στο εσωτερικό της μύτης, ενώ η ανοιχτή ξεκινά με μία μικρή τομή στη στυλίδα της ρινός. Με τον τρόπο αυτό αποκτούμε την απαιτούμενη πρόσβαση για την αποκατάσταση όλων των ρινικών δομών.

Ρινοπλαστική: Τι Πρέπει Να Γνωρίζω

Κατά μέσο όρο η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από δύο έως τρεις ώρες. Εάν, ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και απαιτεί τη λήψη μοσχευμάτων χόνδρου από το ωτικό πτερύγιο ή τις πλευρές του ασθενή, τότε η διάρκειά της μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Το μεγάλο ζητούμενο στην πλαστική μύτης είναι να πετύχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα που ικανοποιεί πλήρως τον ασθενή μας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6944 221 223

Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

Μετά τη Ρινοπλαστική

Με το πέρας της ρινοπλαστικής τοποθετείται στη μύτη ένας μικρός νάρθηκας προκειμένου τα ρινικά οστά να διατηρηθούν στη θέση τους. Στην περίπτωση που έχει επιλεγεί η ανοιχτή μέθοδος τοποθετούνται επίσης πολύ λεπτά ράμματα στην τομή που έχει γίνει στη στυλίδα. Ράμματα και νάρθηκας αφαιρούνται μετά από μία εβδομάδα στο χώρο του ιατρείου. Μετά την επέμβαση ο ασθενής θα πρέπει να φροντίζει το εσωτερικό της μύτης του βάζοντας μία επουλωτική αλοιφή και κάνοντας πλύσεις με ειδικό διάλυμα που θα του υποδείξει ο χειρουργός. Πρόκειται για μία διαδικασία ιδιαίτερα απλή και εύκολη η οποία εξασφαλίζει μία ομαλή μετεγχειρητική πορεία. Μάλιστα, ο ασθενής πριν την έξοδό του από την κλινική θα λάβει αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχει κανείς μετά τη ρινοπλαστική. Ο γιατρός θα είναι πάντα διαθέσιμος για να του επιλύσει είτε τηλεφωνικά είτε από κοντά οποιαδήποτε απορία.

Επιγραμματικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι για κάποιο διάστημα μετά τη ρινοπλαστική είναι σημαντικό να αποφεύγονται:

  • Το τρέξιμο, το κολύμπι και η έντονη σωματική άσκηση
  • Η υπερβολική μάσηση και οι έντονες εκφράσεις του προσώπου
  • Το πολύ έντονο βούρτσισμα των δοντιών
  • Το φύσημα της μύτης
  • Το σκύψιμο και οι κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν πίεση στην περιοχή του προσώπου
  • Τα γυαλιά οράσεως ή ηλίου
  • Η άμεση έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία

 

Το ήπιο μετεγχειρητικό οίδημα αρχίζει να υποχωρεί εντυπωσιακά γρήγορα μετά την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα έτσι ώστε σε δέκα ημέρες κανείς δε θα μπορεί να καταλάβει ότι έχετε χειρουργηθεί. Ασφαλώς, η διαδικασία της επούλωση κρατά για αρκετό χρονικό διάστημα, αυτό όμως δε θα σας εμποδίσει σε τίποτα από το να επανέλθετε πολύ σύντομα στην εργασία σας και στις υπόλοιπες καθημερινές σας δραστηριότητες. Και μάλιστα με μία εμφάνιση ανανεωμένη που προσφέρει αυτοπεποίθηση αλλά και μία αναπνοή ελεύθερη που χαρίζει ευεξία.

Επικοινωνία Επικοινωνία