Υαλουρονικό οξύ στη μύτη

[content_table]
καμπούρα στη μύτη

Το υαλουρονικό οξύ στη μύτη αποτελεί μια μέθοδο ρινοπλαστικής χωρίς χειρουργείο. Τα σημεία της ρινός που προκαλούν μια αίσθηση δυσμορφίας στη συνολική εικόνα, μπορούν να διορθωθούν με κατάλληλη εφαρμογή του συγκεκριμένου υλικού. Η βελτίωση της εξωτερικής εικόνας των ασθενών τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και χαρίζει καλύτερη ψυχολογία στην καθημερινότητά τους.

 

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό που απαντάται φυσιολογικά στον οργανισμό, κυρίως στο δέρμα και στις αρθρώσεις. Συμβάλλει στη δομή και τη λειτουργία του συνδετικού και νευρικού ιστού, αλλά και του επιθηλίου. Επομένως, πρόκειται για ένα υλικό απόλυτα ασφαλές, κατάλληλο για να “γεμίζει” τα σημεία του προσώπου, στα οποία εφαρμόζεται.

 

Σταδιακά, το υαλουρονικό οξύ στη μύτη διασπάται από τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου ελαττώνεται η ποσότητα που έχει εγχυθεί σε συγκεκριμένα σημεία. Ο βαθμός απορρόφησής του σε κάθε ασθενή εξαρτάται από:

 

  • το βάθος και τη θέση έγχυσης
  • την πυκνότητα του υλικού
  • τον τύπο του δέρματος
  • την ηλικία
  • τη μυϊκή δραστηριότητα

Για να διατηρηθεί, βέβαια, το καλαίσθητο αποτέλεσμα που δημιουργείται, απαιτείται μελλοντικά επαναληπτική έγχυση.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6944 221 223

 

slider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_icon

 

Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ασθενή το υαλουρονικό οξύ στη μύτη;

Άτομα άνω των 18 ετών των οποίων έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη και τα οποία έχουν δυσμορφία που μπορεί να αποκατασταθεί χωρίς χειρουργείο, είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ στη μύτη. Η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο, μπορεί, επίσης, να αποκαταστήσει τυχόν αστοχίες και παραμορφώσεις που μπορεί να έχουν προκληθεί από μια αποτυχημένη ρινοπλαστική. Το υαλουρονικό οξύ στη μύτη, ωστόσο, δεν μπορεί να επανορθώσει δυσλειτουργίες του εσωτερικού της ρινός, όπως αναπνευστικά προβλήματα ή σκολίωση ρινικού διαφράγματος.

 

 

Ποια είναι η διαδικασία για το υαλουρονικό οξύ στη μύτη;

Η διαδικασία για το υαλουρονικό οξύ στη μύτη ξεκινά με εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στα σημεία που θα γίνει η έγχυση του υλικού. Ο γιατρός, στη συνέχεια, εφαρμόζει το υαλουρονικό οξύ στη μύτη σε ενέσιμη μορφή στις θέσεις του ρινικού σκελετού που χρειάζονται βελτίωση. Για την έγχυση χρησιμοποιείται μια πολύ λεπτή βελόνα, η οποία δεν προκαλεί πόνο στον ασθενή.

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές υλικό στην πλαστική χειρουργική που δεν επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις στο τελικό αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό του πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρει ένα αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να μεταβληθεί, επαναφέροντας σταδιακά τη μύτη στο αρχικό της σχήμα. Επιπλέον, σε περίπτωση που χρειαστεί κάποια άμεση αλλαγή στα σημεία εφαρμογής, υπάρχει η δυνατότητα έγχυσης ενός ενζύμου που διασπά το υαλουρονικό οξύ στη μύτη, της υαλουρονιδάσης. Χάρη σε αυτήν, μπορούν να γίνουν άμεσες προσαρμογές της ποσότητας υαλουρονικού οξέος, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί πλήρως τον ασθενή.

Αφού ολοκληρωθεί η αναίμακτη ρινοπλαστική, η βελτίωση του σχήματος της μύτης είναι άμεσα ορατή και η διάρκεια του αποτελέσματος φτάνει συνήθως τους 9-18 μήνες.

 

Δείτε Φωτογραφίες Χειρουργικής Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

 

Ποια η αποθεραπεία για το υαλουρονικό οξύ στη μύτη;

Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για επεμβατική ρινοπλαστική, δεν υπάρχουν ουλές ή σημάδια στη μύτη. Έτσι, ο ασθενής μπορεί να συνεχίσει την ίδια μέρα την καθημερινή του ρουτίνα. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο ήπιο οίδημα ή κάποιος ερεθισμός, θα υποχωρήσει μέσα σε 1-2 ημέρες.

Για την παραμονή του υαλουρονικού οξέος στα σωστά σημεία και τη διατήρηση ενός άρτιου αποτελέσματος, ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του γιατρού του. Ασφαλώς, για να επιτευχθεί εξ’ αρχής ένα όμορφο αποτέλεσμα θα πρέπει να έχει προηγηθεί αναλυτική συζήτηση ιατρού και ασθενούς, έτσι ώστε η αλλαγή της μύτης να είναι σε πλήρη αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Με τον τρόπο αυτό θα είστε σε θέση να αποκτήσετε μία καλαίσθητη και φυσική μύτη η οποία θα ικανοποιεί τις δικές σας μοναδικές ανάγκες!

 

Επικοινωνία Επικοινωνία