Λειτουργική Ρινοπλαστική – Η Πρώτη Επίσκεψη στον Χειρουργό

[content_table]
Λειτουργική Ρινοπλαστική - Η Πρώτη Επίσκεψη Στο Χειρουργό

Η σύγχρονη ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση η οποία προσφέρει άριστα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα. Και μάλιστα, αυτό επιτυγχάνεται εύκολα και γρήγορα, με ελάχιστη ή καθόλου ταλαιπωρία από τη μεριά του ασθενή. Παρόλα αυτά ακόμη και στις μέρες μας, πολλοί άνθρωποι που δεν είναι ευχαριστημένοι με την εξωτερική εμφάνιση της μύτης τους διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Το βήμα αυτό δεν είναι άλλο από την επίσκεψη σε έναν ρινοχειρουργό που εξειδικεύεται στη λειτουργική ρινοπλαστική. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να συναντήσουν τον πιθανό μελλοντικό χειρουργό τους, παραθέτουμε λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνει μια τέτοια επίσκεψη.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6944 221 223

Δείτε Φωτογραφίες Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

1. Ιατρικό ιστορικό:

Η πιο σημαντική ερώτηση που θα σας κάνει ο γιατρός, είναι γιατί θέλετε να υποβληθείτε στην επέμβαση. Επίσης θα σας ρωτήσει τι αλλαγές προσδοκάτε πριν και μετά τη ρινοπλαστική. Παράλληλα, θα ερευνήσει στο ιστορικό σας αν έχετε ρινική απόφραξη, αν έχετε υποβληθεί σε κάποιο χειρουργείο στη μύτη στο παρελθόν και αν λαμβάνετε φάρμακα. Θα πρέπει ακόμη να τον ενημερώσετε αν πάσχετε από κάποιο νόσημα γιατί αυτό μπορεί να αποτελεί αντένδειξη για την επέμβαση.

2. Φυσική εξέταση:

Η φυσική εξέταση περιλαμβάνει την ολοκληρωμένη αξιολόγηση του εξωτερικού και του εσωτερικού της ρινός. Ο χειρουργός θα εκτιμήσει τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της μύτης σας όπως π.χ. την ύπαρξη ύβου (καμπούρας), το πάχος του δέρματος και το μέγεθος των ρινικών χόνδρων. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλήξει στο τι αλλαγές πρέπει να κάνει κατά τη διάρκεια της επέμβασης της λειτουργικής ρινοπλαστικής. Επίσης θα υποβληθείτε σε ενδοσκόπηση μύτης με την οποία ο γιατρός θα εξετάσει το εσωτερικό της ρινικής κοιλότητας.

3. Ρινοπλαστική και πλαστική ρινικού διαφράγματος.

Με την ενδοσκόπηση μύτης θα αποκαλυφθεί αν πάσχετε συγχρόνως από σκολίωση ρινικού διαφράγματος, υπερτροφία ρινικών κογχών ή πολύποδες μύτης. Ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα συζητήσετε το ενδεχόμενο να υποβληθείτε σε ταυτόχρονη ρινοπλαστική και πλαστική ρινικού διαφράγματος, κογχοπλαστική ή ενδοσκοπική χειρουργική ρινός-παραρρινίων. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της λειτουργικής ρινοπλαστικής είναι αυτή ακριβώς η δυνατότητα. Το ότι στον ίδιο χειρουργικό χρόνο δηλαδή, μπορούμε να αποκαταστήσουμε την εξωτερική εμφάνιση της μύτης αλλά και τη φυσιολογική αναπνοή.

4. Φωτογραφίες ρινοπλαστικής:

Οι φωτογραφίες ρινοπλαστικής πριν και μετά το χειρουργείο είναι πολύ σημαντικές. Χρησιμεύουν προκειμένου να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα της επέμβασης καθώς επίσης και για την παρακολούθηση του ασθενή σε βάθος χρόνου. Ο γιατρός θα πάρει φωτογραφίες της μύτης σας από διάφορες γωνίες. Με βάση αυτές θα συζητήσετε πάνω στους στόχους τις επέμβασης. 

Λειτουργική Ρινοπλαστική Λειτουργική Ρινοπλαστική

5. Καθορισμός ρεαλιστικών προσδοκιών:

Οι ρεαλιστικές προσδοκίες για την αλλαγή που επιτυγχάνεται με το χειρουργείο της λειτουργικής ρινοπλαστικής είναι βασική προϋπόθεση. Αρχικά, θα πρέπει να εξηγήσετε τι σας ενοχλεί στην εμφάνιση της μύτης σας και πώς θα θέλατε να είναι ιδανικά. Στη συνέχεια, ο γιατρός θα σας εξηγήσει τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της επέμβασης στην περίπτωσή σας. Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους μαζί θα θέσετε ένα ρεαλιστικό πλάνο το οποίο θα σας ικανοποιεί και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

6. Κόστος.

Το κόστος της ρινοπλαστικής εξαρτάται από την πολυπλοκότητα κάθε περίπτωσης και τον χειρουργικό χρόνο που απαιτείται για την αποκατάστασή της. Επίσης εξαρτάται από το νοσοκομείο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση. Τέλος, από τον αν έχετε ή όχι ιδιωτική ασφάλεια σε περίπτωση που χρειάζεστε ταυτόχρονη πλαστική ρινικού διαφράγματος. Συζητώντας με τον χειρουργό σας θα καταλήξετε σε μία συμφωνία κοινά αποδεκτή που θα σας ικανοποιεί.

7. Οδηγίες πριν και μετά το χειρουργείο.

Εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε στην επέμβαση, ο χειρουργός σας θα σας δώσει αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχετε πριν και μετά το χειρουργείο. Οι οδηγίες αυτές είτε θα είναι γραπτές είτε θα μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο. Επίσης, θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας και θα σας εξηγήσει με σαφήνεια ποια θα είναι η μετεγχειρητική πορεία.

 

Η λειτουργική ρινοπλαστική στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ γιατρού και ασθενή. Μη διστάσετε να επισκεφθείτε όσες φορές χρειαστεί τον γιατρό σας προκειμένου να κατανοήσετε πλήρως την όλη διαδικασία. Η σημασία στη λεπτομέρεια αφορά όχι μόνο την ίδια την επέμβαση αλλά και την ενημέρωση πάνω σε αυτή.

 

Επικοινωνία Επικοικοινωνία