Ρινοπλαστική Χωρίς Χειρουργείο

[content_table]
Ρινοπλαστική Χωρίς Χειρουργείο

Πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει την έκφραση “ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο” ή “ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι”. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν το δίλημμα αν θα πρέπει να επιλέξουν αυτή την μέθοδο ή να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση πλαστικής στη μύτη. Τι ακριβώς όμως σημαίνει; Ποιες οι διαφορές αυτής από την κλασική ρινοπλαστική και ποια τα πλεονεκτήματα της κάθε διαδικασίας; Ας δούμε αναλυτικά τις απαντήσεις στις πιο βασικές απορίες που μπορεί κάποιος να έχει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα:

1. Τι ακριβώς είναι η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο;

Η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο είναι μία τεχνική μέσω της οποίας μπορούμε να τροποποιήσουμε το σχήμα της μύτης με τη χρήση υαλουρονικού οξέος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μικρές ποσότητες υαλουρονικού οξέος υπό τη μορφή διαφανούς gel τοποθετούνται μέσω ένεσης κάτω από το δέρμα της μύτης. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να πετύχουμε ομαλότερες αισθητικές γραμμές, να αναπληρώσουμε όγκο και να διορθώσουμε ασυμμετρίες. Μπορούμε επίσης τοποθετώντας το υλικό πολύ προσεκτικά στα κατάλληλα σημεία να δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι η μύτη είναι πιο μικρή ή πιο ευθεία, η κορυφή πιο ανασηκωμένη και το προφίλ πιο ίσιο. Το υαλουρονικό οξύ σταθεροποιείται στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, πάνω από το σκελετό της μύτης και διατηρεί το σχήμα του προσφέροντας το αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

2. Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής χωρίς χειρουργείο; Πόσο διαρκεί; 

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της ρινοπλαστικής χωρίς χειρουργείο ο γιατρός θα εφαρμόσει τοπική αναισθητική αλοιφή στη μύτη σας. Στη συνέχεια θα τοποθετήσει με ειδική σύριγγα τις απαραίτητες ποσότητες υαλουρονικού οξέος στις περιοχές της ρινός που πρέπει να διορθωθούν. Η διαδικασία διαρκεί 10 με 15 λεπτά και η ενόχληση που προκαλεί είναι ελάχιστη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

210 69 90 484 & 6944 221 223

 

slider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_iconslider_icon

 

3. Πότε μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητές μου μετά τη ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι;

Η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι πρακτικά δεν απαιτεί περίοδο αποθεραπείας. Αρκεί η αποφυγή λήψης αλκοόλ για 24 ώρες και έντονης σωματικής δραστηριότητας για 48 ώρες. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν κανονικά, αμέσως αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία.

4. Πότε θα δω το αποτέλεσμα;

Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα. Ένα μικρό οίδημα που δημιουργείται απορροφάται σε ένα με δύο εικοσιτετράωρα οπότε η μύτη παίρνει το τελικό της σχήμα.

5. Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής χωρίς χειρουργείο;

Το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής χωρίς χειρουργείο διαρκεί συνήθως 1 με 2 χρόνια ανάλογα με τον τύπο δέρματος, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μύτης αλλά και την ταχύτητα με την οποία μεταβολίζει ο κάθε ασθενής το υαλουρονικό οξύ. Η προσωπική μας εμπειρία έχει δείξει ότι όταν η διαδικασία επαναληφθεί 3 με 4 φορές δημιουργείται ινώδης ιστός ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις κάνει το αποτέλεσμα σχεδόν μόνιμο.

Ρινοπλαστική Χωρίς Χειρουργείο6. Τι αισθητικές βελτιώσεις μπορούμε να πετύχουμε με τη ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι;

Η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι, στα κατάλληλα χέρια μπορεί να προσφέρει μία σειρά από σημαντικές αισθητικές βελτιώσεις. Οι περιοχές στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί το υαλουρονικό οξύ είναι επιγραμματικά οι εξής:

 • Η ράχη της μύτης
 • Η κορυφή
 • Τα πλάγια της μύτης
 • Η γωνία μεταξύ της στυλίδας και του άνω χείλους

Η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο έχει πολύ καλά αποτελέσματα αν κάποιος θέλει:

 • Να εξομαλύνει μικρές ή μεγαλύτερες ανωμαλίες και ασυμμετρίες της μύτης
 • Να κάνει τη μύτη να φαίνεται πιο ίσια
 • Να κάνει την κορυφή να φαίνεται πιο λεπτή
 • Να κάνει την κορυφή να φαίνεται πιο ανορθωμένη
 • Να καμουφλάρει μία καμπούρα μετρίου βαθμού

Δείτε Φωτογραφίες Χειρουργικής Ρινοπλαστικής Πριν και Μετά εδώ

 

7. Ρινοπλαστική με υαλουρινκό οξύ ή κλασική ρινοπλαστική; Ποια τα πλεονεκτήματα της κάθε μιας;

Τα βασικά πλεονεκτήματα της ρινοπλαστικής με υαλουρονικό οξύ είναι τα παρακάτω:

 • Δεν απαιτεί γενική αναισθησία
 • Διαρκεί πολύ λίγο και έχει άμεσα αποτελέσματα
 • Πρακτικά δεν χρειάζεται αποθεραπεία. Μπορείτε αμέσως μετά να επιστρέψετε στην εργασία σας και στις συνήθεις δραστηριότητές σας
 • Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο. Συνεπώς, αν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι, μετά από κάποιο διάστημα η μύτη σας απλά θα επανέλθει στην αρχική της μορφή
 • Η τιμή της είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με το χειρουργείο της ρινοπλαστικής

Από την άλλη, η κλασική χειρουργική επέμβαση της ρινοπλαστικής έχει επίσης πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Μπορεί να διορθώσει αποτελεσματικά πολύ πιο έντονες δυσμορφίες και αισθητικά προβλήματα της μύτης σε σχέση με τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο
 • Τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα, οπότε ο ασθενής δε χρειάζεται να επανέλθει προκειμένου να επαναλάβει της διαδικασία
 • Αν συνυπάρχει πρόβλημα στην αναπνοή π.χ. εξαιτίας ενός στραβού ρινικού διαφράγματος αυτό μπορεί να διορθωθεί στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με ταυτόχρονη πλαστική ρινικού διαφράγματος
 • Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ταυτόχρονος ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος, η ασφαλιστική σας εταιρία θα καλύψει μέρος του κόστους της λειτουργικής ρινοπλαστικής

Ρινοπλαστική Χωρίς ΧειρουργείοΡινοπλαστική Χωρίς Χειρουργείο8. Ποιος είναι ο πιο κατάλληλος γιατρός για να πραγματοποιήσει τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο;

Ο πιο κατάλληλος γιατρός για να πραγματοποιήσει τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο είναι αυτός που μπορεί να πραγματοποιήσει και τη χειρουργική επέμβαση της κλασικής ρινοπλαστικής. Είναι δηλαδή ο ρινοχειρουργός που εξειδικεύεται στην πλαστική μύτης. Ο λόγος είναι ότι η άριστη γνώση της ανατομίας και φυσιολογίας της μύτης που διαθέτει ο τελευταίος, προστατεύει τον ασθενή από πιθανές επιπλοκές και ανεπιθύμητες ενέργειες. Την ίδια στιγμή, εγγυάται ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που παρέχει η συγκεκριμένη διαδικασία.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο μέθοδοι, η χειρουργική και η μη χειρουργική δεν ανταγωνίζονται αλλά συμπληρώνουν η μία την άλλη. Ο έμπειρος και εξειδικευμένος γιατρός θα ενημερώσει αναλυτικά τον ασθενή για τις δυνατότητες της κάθε μεθόδου και από κοινού θα καταλήξουν στην πιο κατάλληλη θεραπεία.

 

ΕπικοινωνίαΕπικοικοινωνία

Αφού τοποθετηθεί τοπικά αναισθητική αλοιφή, εγχύονται μικρές ποσότητες υαλουρονικού οξέος, υπό τη μορφή gel, μέσω ένεσης κάτω από το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η διόρθωση των ασυμμετριών της μύτης και η εξομάλυνση των αισθητικών γραμμών της.

Η διαδικασία διαρκεί 10-15 λεπτά.

Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα. Ένα μικρό οίδημα που δημιουργείται απορροφάται μέσα σε ένα ή δύο εικοσιτετράωρα.

Όλες οι δραστηριότητες μπορούν να διενεργηθούν κανονικά. Εξαίρεση αποτελούν η έντονη σωματική δραστηριότητα για την οποία πρέπει να περιμένει κανείς 48 ώρες και η κατανάλωση αλκοόλ η οποία επιτρέπεται μετά από 24 ώρες.