Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Η διαδικασία της γήρανσης χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή λέπτυνση της επιδερμίδας και την απώλεια της ελαστικότητάς της καθώς βασικά δομικά συστατικά όπως το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ και η ελαστίνη μειώνονται σε αναλογία. Συγχρόνως, εξωτερικοί παράγοντες όπως η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και το κάπνισμα επιβαρύνουν επιπλέον το δέρμα ενώ οι συσπάσεις των μυών του προσώπου με την πάροδο του χρόνου οδηγούν στη δημιουργία των γνωστών ρυτίδων έκφρασης. Τα τελευταία χρόνια, μία νέα αισθητική θεραπεία, η λεγόμενη Αυτόλογη Μεσοθεραπεία, παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας αναστρέφοντας σε σημαντικό βαθμό τη διαδικασία της γήρανσης.

Ο Δρ Τσούνης Στο CNN

Ο Δρ Τσούνης Στο CNN

Πώς γίνεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Αρχικά με μία απλή αιμοληψία λαμβάνουμε αίμα από το άτομο που πρόκειται να υποβληθεί στη θεραπεία. Το αίμα αυτό τοποθετείται σε μία ειδική φυγόκεντρο και στη συνέχεια εισάγουμε το υλικό στο δέρμα του προσώπου  με πολλαπλές ενέσεις δια μέσου μίας πολύ λεπτής βελόνας ενώ ένα μέρος αυτού μπορούμε να το επαλείψουμε σαν μάσκα στο τέλος της θεραπείας. Η όλη διαδικασία γίνεται αφού προηγηθεί τοπική αναισθησία με ειδική κρέμα και διαρκεί περίπου 20 με 30 λεπτά. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα μία μικρή ποσότητα ορού που απομένει, να αναμιχθεί με την βάση μίας ενυδατικής κρέμας και να χρησιμοποιηθεί για την καθημερινή σας περιποίηση. Αποκτάτε με αυτόν τον τρόπο ένα καλλυντικό το οποίο είναι απόλυτα εξατομικευμένο για εσάς.

Πώς δρα η αυτόλογη μεσοθεραπεία στην επιδερμίδα του προσώπου;

Το υλικό που εγχύεται στο δέρμα μέσω της αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και αυξητικούς παράγοντες  οι οποίοι προάγουν την αναγέννηση του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο:

  • ‘Απαλύνει’ τις ρυτίδες και τις γραμμές του προσώπου
  • Συσφίγγει και τονώνει το δέρμα
  • Αναπληρώνει ως ένα βαθμό την απώλεια όγκου και κολλαγόνου
  • Βελτιώνει δυσχρωμίες του προσώπου όπως οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
  • Αντιμετωπίζει την ακμή, τις ουλές και τις κοκκινίλες

Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη θεραπεία γίνεται αντιληπτή μία συνολική βελτίωση της ενυδάτωσης, της υφής και του τόνου του δέρματος. Σε 3 έως 6 εβδομάδες αρχίζει η δημιουργία νέου κολλαγόνου και αιμοφόρων αγγείων που τρέφουν την επιδερμίδα. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται ήδη από τον πρώτο μήνα ενώ η διαδικασία της αναγέννησης συνεχίζεται για 3 με 6 μήνες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα και κάθε πότε πρέπει να κάνω Αυτόλογη Μεσοθεραπεία;

Τα αποτελέσματα της Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μπορούν να διαρκέσουν από 12 μήνες έως και 2 χρόνια ανάλογα με το άτομο που υποβάλλεται στη θεραπεία.Αρχικά, συστήνονται 3 διαδοχικές συνεδρίες με μεσοδιάστημα 1 μήνα η μία από την άλλη και στη συνέχεια η επανάληψη της θεραπείας 1 με 3 φορές το χρόνο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας;

Η συγκεκριμένη θεραπεία έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλες τις περιοχές του προσώπου. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ρινοπαρειακές αύλακες, στα μάγουλα, στα ζυγωματικά, στις ρυτίδες που βρίσκονται στο μέτωπο και γύρω από το στόμα κτλ και ακόμη στο λαιμό και στο ντεκολτέ.Πρόκειται για μία ασφαλή διαδικασία χωρίς κίνδυνο πρόκλησης αλλεργιών ή μετάδοσης ασθενειών αφού χρησιμοποιείται το ίδιο μας το αίμα. Ένα ήπιο οίδημα και κάποια μικρή μελανιά που ίσως υπάρχουν μετά τη θεραπεία συνήθως εξαφανίζονται σε λίγες ώρες.Η πρωτοποριακή θεραπεία αποτελεί τον απόλυτα φυσικό τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τις αναγεννητικές ιδιότητες του αίματός μας ώστε να αναστρέψουμε τη διαδικασία της γήρανσης στην επιδερμίδα μας.

Με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Η κάθε αισθητική παρέμβαση πρέπει να είναι εξατομικευμένη και να ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες κάθε γυναίκας ή άνδρα. Σε πολλές περιπτώσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσα από ένα συνδυασμό θεραπειών κάθε μία από τις οποίες στοχεύει στην αντιμετώπιση ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Υπό αυτό το πρίσμα ο συνδυασμός της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας με εγχύσεις Υαλουρονικού οξέος και Νήματα είναι πολύ συχνά μία εξαιρετική επιλογή που μας δίνει τη δυνατότητα για άριστα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:


    Κλείστε Ραντεβού