Ρινογλυπτική

[content_table]

Στον διαρκώς εξελισσόμενο χώρο της αισθητικής χειρουργικής, προστίθενται ολοένα και περισσότερες ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές οι οποίες έχουν ως στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των ασθενών και ταυτόχρονα τη δημιουργία καλύτερων και ακριβέστερων αποτελεσμάτων αναφορικά με τις επιθυμίες τους. Μια από τις πρωτοποριακές τεχνικές που αλλάζει τα δεδομένα στη σύγχρονη ρινοπλαστική είναι η ρινογλυπτική με υπερήχους. Η συγκεκριμένη τεχνική αξιοποιεί τη δύναμη των ηχητικών κυμάτων προκειμένου να βελτιώσει την εμφάνιση της μύτης, προσφέροντας μία ανανεωμένη και καλαίσθητη εξωτερική εμφάνιση.

 

Πώς πραγματοποιείται η ρινογλυπτική με υπερήχους Piezo (Diamond Rhinoplasty);

Η συσκευή Piezo παρεμβαίνει επιλεκτικά μόνο στα κόκκαλα της ρινός με αποτέλεσμα να μην τραυματίζει καθόλου τους γύρω μαλακούς ιστούς. Πώς όμως λειτουργεί; Η συσκευή υπερήχων εκμεταλλεύεται το λεγόμενο πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο δηλαδή την παραγωγή δονήσεων συγκεκριμένης συχνότητας, οι οποίες επιδρούν αποκλειστικά στα ρινικά οστά. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να τα λειάνει, να τροποποιήσει το σχήμα τους, ακόμη και να τα κόψει. Στην παραπάνω διαδικασία βασίζεται και ο όρος ρινογλυπτική, καθώς μέσω αυτής, η παρέμβαση στη μύτη γίνεται με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο και μόνο στα τμήματα που επιθυμούμε.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ρινογλυπτικής με υπερήχους;

Η ρινογλυπτική ή ρινοπλαστική με υπερήχους παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς. Από αυτά, τα σημαντικότερα είναι:

  • Η ενισχυμένη ακρίβεια: Χάρη στη δυνατότητα για σταδιακές τροποποιήσεις του ρινικού σκελετού, η μύτη αναδιαμορφώνεται με μεγαλύτερο έλεγχο και δημιουργείται ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.
  • Η αυξημένη ασφάλεια: Η ρινογλυπτική με υπερήχους είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική. Το γεγονός αυτό την καθιστά πολύ ασφαλή, καθώς μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών και την πιθανότητα βλάβης των ιστών.
  • Η εξατομικευμένη προσέγγιση: Πρόκειται για μία τεχνική η οποία προσαρμόζει το αποτέλεσμα στις ανάγκες του κάθε ασθενή.
  • Η ελάχιστα επεμβατική φύση της επέμβασης: Η ρινογλυπτική, όπως και η σύγχρονη ρινοπλαστική έχει σύντομο χρόνο ανάρρωσης και περιορισμένη δυσφορία μετά την επέμβαση. Επίσης, παρουσιάζει μειωμένο πρήξιμο και μώλωπες επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει πολύ σύντομα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
  • Το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα: Η μύτη μετά τη ρινογλυπτική φαίνεται εντελώς φυσική και προσαρμόζεται ιδανικά στο πρόσωπο κάθε ασθενή.
  • Ο συνδυασμός της με άλλες μεθόδους: Η ρινογλυπτική, όπως και η σύγχρονη λειτουργική ρινοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με επεμβάσεις που έχουν ως στόχο την αποκατάσταση της αναπνοής. (Πλαστική ρινικού διαφράγματος, Κογχοπλαστική, Αφαίρεση ρινικών πολυπόδων μέσω της ενδοσκοπικής χειρουργικής ρινός – παραρρινίων)

 

Ρινογλυπτική με υπερήχους: Ποιοι είναι ιδανικοί υποψήφιοι;

Η ρινογλυπτική με υπερήχους είναι ιδανική επιλογή για αρκετά άτομα που επιθυμούν να προχωρήσουν σε πλαστική μύτης . Συγκεκριμένα, τα άτομα που συνήθως επιλέγουν την επέμβαση είναι:

  • Όσοι επιθυμούν την αισθητική βελτίωση της μύτης τους.
  • Όσοι ασθενείς αναζητούν μια ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση.
  • Όσοι επιθυμούν μια εξαιρετικά ασφαλή μέθοδο η οποία μειώνει σημαντικά την εμφάνιση επιπλοκών και τραυματισμού των ιστών.
  • Όσοι ασθενείς επιθυμούν ακριβή και φυσικά αποτελέσματα που προσαρμόζονται στη μοναδική ανατομία του προσώπου τους.

 

Η ρινογλυπτική με υπερήχους είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο εκσυγχρονίζει ακόμη περισσότερο την κλασσική ρινοπλαστική. Δεδομένου όμως, ότι κάθε ασθενής είναι μοναδικός, κάθε περιστατικό θα πρέπει να αξιολογείται από τον εξειδικευμένο Ρινοχειρουργό ΩΡΛ και στη συνέχεια να επιλέγεται η μέθοδος η οποία θα καλύψει τις ανάγκες του. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στην ανοιχτή ρινοπλαστική σε σχέση με την κλειστή ρινοπλαστική.