Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε Αισθητική Ρινοπλαστική

Αισθητική Ρινοπλαστική
[content_table]
Πλήθος ανθρώπων επιθυμούν να προχωρήσουν σε αισθητική ρινοπλαστική, γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι με την εικόνα της μύτης τους. Η μύτη επηρεάζει πολύ την εμφάνισή μας, αφού βρίσκεται στο κέντρο του προσώπου μας. Τι γνωρίζετε όμως για την αισθητική ρινοπλαστική;

 

Τι είναι η αισθητική ρινοπλαστική;

Ως αισθητική ρινοπλαστική ορίζεται η επέμβαση η οποία στοχεύει στη βελτίωση αισθητικών προβλημάτων της μύτης τα οποία αφορούν το σχήμα της ή το μέγεθός της. Έτσι, το άτομο που υποβάλλεται σε αυτή αποκτά τη μύτη που ταιριάζει αρμονικά στο πρόσωπό του, ανακτώντας τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

 

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να προχωρήσει σε αυτή;

Η ηλικία είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που επιτρέπει σε κάποιον να προχωρήσει σε ρινοπλαστική. Έτσι, οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση μετά την ηλικία των 16 ετών ενώ οι άντρες μετά τα 18.

Προβλήματα που διορθώνονται με την αισθητική ρινοπλαστική

Τα προβλήματα τα οποία μπορεί να διορθώσει η αισθητική ρινοπλαστική αναφέρονται ενδεικτικά παρακάτω:

  • Ύβος (καμπούρα της μύτης): αυτή η δυσμορφία στη μύτη είναι από τις πιο συχνές. Διορθώνεται με την αφαίρεση οστού αλλά και χόνδρου από τη μύτη.
  • Μύτη με χοντρή ή φαρδιά κορυφή: σε αυτή την περίπτωση αφαιρούνται τμήματα χόνδρων της μύτης και στη συνέχεια, αναδιαμορφώνονται με τη χρήση ραμμάτων.
  • Μύτη με πεσμένη κορυφή: τοποθέτηση της κορυφής στο σωστό σημείο, έτσι ώστε να δημιουργείται η σωστή γωνία μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους του ασθενούς.
  • Υπερπροβάλλουσα ή υποπροβάλλουσα κορυφή: στην πρώτη περίπτωση, η κορυφή της μύτης προβάλλει υπερβολικά προς τα εμπρός. Η δυσμορφία αυτή αντιμετωπίζεται με την αφαίρεση ή τη μείωση του μήκους των χόνδρων της κορυφής. Αντίθετα, στις περιπτώσεις της υποπροβάλλουσας κορυφής η μύτη φαίνεται μικρή αναλογικά με το πρόσωπο. Το πρόβλημα διορθώνεται με τη χρήση μοσχευμάτων στο μπροστινό μέρος της κορυφής έτσι ώστε αυτή να ενισχυθεί.
  • Στραβή μύτη: σε αυτή την περίπτωση η στραβή μύτη συνήθως συνυπάρχει με στραβό ρινικό διάφραγμα. Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει την ευθυγράμμιση τόσο του ρινικού διαφράγματος όσο και της ρινικής πυραμίδας.
  • Επιδιόρθωση μύτης λόγω τραυματισμού ή άλλης αποτυχημένης πλαστικής: Και στις δύο περιπτώσεις, οι ανατομικές δομές της μύτης έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες. Η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση ονομάζεται επανορθωτική ρινοπλαστική και θα πρέπει να πραγματοποιείται από έναν εξαιρετικά έμπειρο ρινοχειρουργό.

 

Τύποι ρινοπλαστικής

Η ρινοπλαστική διακρίνεται σε δύο τύπους, στην ανοιχτή και στην κλειστή ρινοπλαστική. Στην ανοιχτή ρινοπλαστική, ο χειρουργός κάνει μια μικρή τομή στη στυλίδα της μύτης (δέρμα που βρίσκεται ανάμεσα στα ρουθούνια).Με αυτόν τον τρόπο αποκτά πρόσβαση στις ανατομικές δομές της ρινός και κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται. Αντιθέτως, στην κλειστή ρινοπλαστική, εισέρχεται στη μύτη του ασθενούς μέσω τομών που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της.

 

Αισθητική ρινοπλαστική: Διαδικασία

Η αισθητική ρινοπλαστική είναι μια απαιτητική επέμβαση, η επιτυχία της οποίας κρίνεται στη λεπτομέρεια. Αρχικά, είναι απαραίτητη μία συνάντηση και μία ειλικρινής συζήτηση μεταξύ γιατρού και ασθενή. Αφού αποσαφηνιστούν όλα τα αισθητικά προβλήματα της μύτης και τεθούν οι στόχοι της επέμβασης, ακολουθεί το χειρουργείο το οποίο γίνεται υπό γενική αναισθησία. Ασφαλώς, προηγείται ένας λεπτομερής προεγχειρητικός έλεγχος έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο ασθενής είναι σε θέση να υποβληθεί στην όλη διαδικασία. Η επέμβαση σνήθως διαρκεί από 2μιση έως 3μιση ώρες, αναλόγως των χειρισμών που πρέπει να γίνουν. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του είτε μερικές ώρες μετά, είτε την επόμενη ημέρα.

Ο εξειδικευμένος στην πλαστική μύτης χειρουργός ΩΡΛ είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας χαρίσει ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, διαφυλάσσοντας ή και βελτιώνοντας παράλληλα τη λειτουργία της μύτης σας. Μαζί του θα μπορέσετε να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση και να κατανοήσετε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη μύτη σας.

Επικοινωνία

Επικοινωνία