Πώς να μικρύνω τη μύτη μου;

Πώς να μικρύνω τη μύτη μου;

[content_table]

Στη σύγχρονη εποχή, όλο και περισσότεροι άνθρωποι τολμούν να κάνουν αλλαγές στην εικόνα τους για να είναι αρεστοί πρωτίστως στον εαυτό τους. Επεμβάσεις διαφόρων ειδών, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς και χαρίζουν καθημερινά αυτοπεποίθηση και χαμόγελα. Από τη λίστα των πλέον δημοφιλών επεμβάσεων, δε θα μπορούσε να απουσιάζει η επέμβαση της ρινοπλαστικής. Η λειτουργική ρινοπλαστική, αποτελεί τη μοναδική ιατρικά τεκμηριωμένη απάντηση στην ερώτηση ‘’Πώς να μικρύνω τη μύτη μου;’’.

 

Τι είναι όμως η ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία έχει διπλό ρόλο, ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ενδιαφερόμενου. Από τη μια αλλάζει το σχήμα της μύτης, έτσι ώστε να προσαρμόζεται απόλυτα και ιδανικά σε ένα πρόσωπο. Από την άλλη αντιμετωπίζει τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης και συμβάλλει στην ποιοτική και ελεύθερη αναπνοή.

 

Πότε μια μύτη θεωρείται μεγάλη;

Όσον αφορά τον αισθητικό ρόλο της ρινοπλαστικής, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επιλέγεται για τη μείωση του μεγέθους μιας μύτης. Ως μεγάλη μύτη ορίζεται εκείνη η μύτη που έχει δυσανάλογο μέγεθος συγκριτικά με το υπόλοιπο πρόσωπο. Συνεπώς, σε αυτές τις περιπτώσεις ο ρόλος της λειτουργικής ρινοπλαστικής, είναι να προσαρμόσει το μέγεθος της μύτης του ασθενούς, ώστε να εναρμονίζεται με το υπόλοιπο πρόσωπό του. Από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό ότι το ιδανικό μέγεθος της μύτης είναι εξατομικευμένο για κάθε ασθενή. Το σωστό μέγεθος επιλέγεται κατά τη διάρκεια του προεγχειρητικό ελέγχου, από το ρινοχειρουργό και πάντα συζητώντας με τον ασθενή του, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα θέλω και τις ανάγκες του.

 

Σε γενικές γραμμές, μια μύτη θεωρείται μεγάλη όταν:

 1. Έχει πολύ μεγάλη ή πλατιά ράχη
 2. Έχει πολύ μεγάλη, βολβώδη κορυφή
 3. Είναι πολύ μακριά
 4. Έχει πολύ φαρδιά ρουθούνια
 5. Προβάλλει πολύ από το πρόσωπο

 

Ποιες είναι οι συχνότερες αισθητικές διορθώσεις που ζητούν οι ασθενείς;

Οι συχνότερες αισθητικές αλλαγές της μύτης που καλείται να αντιμετωπίσει ένας Ρινοχειρουργός, είναι οι εξής:

 • Ύβος (καμπούρα) μύτης
 • Χοντρή ή φαρδιά κορυφή
 • Πεσμένη κορυφή
 • Υπερπροβάλλουσα κορυφή
 • Υποπροβάλλουσα κορυφή
 • Στραβή/Λοξή μύτη

 

Πώς να μικρύνω τη μύτη μου;

Ο μοναδικός τρόπος για την επιτυχημένη και οριστική σμίκρυνση μιας μύτης, είναι μέσω της επέμβασης της ρινοπλαστικής. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι συνήθως, κατά τη διάρκεια μίας ‘μειωτικής’ όπως λέγεται ρινοπλαστικής, είναι απαραίτητο να τροποποιήσουμε μία σειρά από ανατομικά στοιχεία της μύτης. Και αυτό γιατί πρέπει να δημιουργηθεί μία νέα ισορροπία η οποία θα εγγυάται ένα καλαίσθητο και φυσικό αποτέλεσμα.  O ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η χρήση μεθόδων που δεν είναι ιατρικά αποδεκτές, δεν εγγυώνται την ασφάλειά του αλλά ούτε τη δημιουργία της επιθυμητής μύτης για εκείνον.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης ρινοπλαστικής;

Χάρη στην εξέλιξη των χειρουργικών τεχνικών και των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, πλέον είναι πιο εφικτό από ποτέ να αποκτηθεί μια μύτη απόλυτα συμμετρική και αρμονική με το υπόλοιπο πρόσωπο. Η σύγχρονη ρινοπλαστική, εμφανίζει μια σειρά από πλεονεκτήματα τα οποία αναφέρονται στη συνέχεια:

 • Είναι απολύτως ασφαλής
 • Έχει εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας
 • Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες
 • Έχει μειωμένο χρόνο μετεγχειρητικής αποκατάστασης
 • Το αποτέλεσμα φαίνεται απολύτως φυσικό
 • Προσφέρει ελεύθερη και ανεμπόδιστη αναπνοή
 • Αντιμετωπίζει με ακρίβεια όλα τα αισθητικά προβλήματα της μύτης
 • Είναι ανώδυνη

Ο εξειδικευμένος στη ρινοπλαστική Ρινοχειρουργός ΩΡΛ, διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο  και μπορεί να σας χαρίσει τη μύτη που επιθυμείτε. Ο ρόλος του είναι, αφού συζητήσει μαζί σας οποιαδήποτε απορία ή δισταγμό σας, να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία